Кога "тишината" във връзката е полезна?

За някои хора мълчанието е неловко
15 фев 2018 22:22, Михаела Лазарова
3
Кога "тишината" във връзката е полезна?
Снимка: Reuters

За някои хора мълчанието е неловко. Не издържат да не се говори нищо, особено когато става дума за интимния им партньор. Тишината вкъщи ги напряга, дори води до раздразнение и кавги.

Мълчанието поражда скука у някои хора, подлага под съмнение връзката и привързаността на партньора.

Тишината обаче не трябва да ви притеснява. Тя има своите полезни страни. В една дългосрочна връзка дори е задължителна. Нормално е в началото всеки от партньорите да се стреми да поддържа разговора, защото все още се опознавате и би било ужасно неловко да си мълчите. Тогава това си е проблем.

Но на по-късен и улегнал етап от връзката тишината е не само нормална, тя е и полезна и необходима. Вижте защо.

Тя показва едно ниво на спокойствие между вас

Мълчанието и тишината във връзката се случват, когато и двамата партньори се чувстват достатъчно добре в компанията си без да си говорят. Има моменти, в които всеки от двамата има нужда да остане насаме със себе си и в това няма нищо притеснително.

Можете наистина да се отпуснете

Уютът, който очевидно връзката ви дава, ви кара да не се напрягате в мислене какво забавно нещо да кажете или с какво да впечатлите партньора си, защото вече няма нужда от подобно позьорство. Свикнали сте със спокойствието помежду си. Радвайте му се. 

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преди години много го рекламираха този филм за домашното порно , и миналата неделя го пуснаха по кабеларката - не издържах повече от 15 мин. и взех да търся из ю-туба запис на някоя реч на Тато-по интересна ме се стори.