Научете се да казвате: Не! 6 знака, че израствате личностно

След порастването идва съзряването, което е бавен и неусетен процес
Обновена: 13 мар 2018 10:05 | 13 мар 2018 10:00, Михаела Лазарова
3
Научете се да казвате: Не! 6 знака, че израствате личностно
Снимка: pixabay

Да пораснеш невинаги е лесно. След порастването идва съзряването, което е по-бавен и неусетен процес. Много хора се чувстват като деца или юноши дълго след като реално са навлезли във зряла възраст или около 30 години.

Всеки човек узрява по различно време. Някои съзряват и преди 30-тата си годишнина, защото животът и опитът ги е довел до този етап по-рано. Други пък изостават с емоционалното си израстване. Така че, израстването невинаги е свързано с възрастта.

Но определено има няколко признака, които подсказват, че за добро или лошо вие растете, съзрявате и помъдрявате като истински възрастен.

Не сте доволни от живота, който водите

Не разбирайте погрешно този признак. Той не означава, че всеки възрастен е нещастен заради живота си, напротив. Зрелите хора са недоволни от нещата, които не са успели да постигнат, но продължават да се опитват. Не са доволни от връзките си, но продължават да търсят точния партньор, с когото да създадат семейство.

Просто на предходните етапи от живота си човек не си дава сметка за истински важните неща в живота, затова и се чувства щастлив с малкото, което има. От друга страна, зрелите хора започват да изискват повече от живота и от себе си.

Социалният ви кръг намалява

Времето на големите компании и лудите купони е отминало. Започнали сте да проявявате все по-малка търпимост към хората, които не ви носят никакво емоционално богатство. Избягвате ненужните контакти. Не понасяте излишните общи разговори. Имате нужда от малко, но истински приятели.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Особено ако имате в ежедневието си подобен на шибириби с най-големия удоволствие едно затвърдено.Не!
1
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От време на време се изпускате да илюстрирате и със свежи, приятни и чаровни лица.Главният редактор ще ви мъмри.