8 неща, които никога да не си поръчвате в ресторант

Водим се от апетита и вкуса си, както и от цената на храната
11
8 неща, които никога да не си поръчвате в ресторант
Снимка: pixabay

Дори да не сте от любителите на редовното хранене по ресторанти, вероятно все пак ви се е случвало да се храните навън.

Невинаги се замисляме обаче какво си поръчваме. Водим се от апетита и вкуса си, както и от цената на предлаганите продукти.

Някои храни и напитки в ресторантите трябва да влязат в черния ви списък за поръчки, защото крият опасност за здравето. Кои са те и защо?

Салата Айсберг

Тази салата има специфична структура, подобна на зелето. Заради този факт измиването ѝ е доста трудно. Не разчитайте, че някой от готвачите в ресторанта се е постарал да отдели всяко къдраво листо и да го измие поотделно под течащата вода.

Продукти на промоция

Както в магазините, така и в ресторантите често се предлагат продукти и менюта на промоция, намалени продукти или така наречените „bestsellers“ или най-продавани. Не избирайте тях, защото често става дума за търговски трик за продаване на изостанала стока, чийто срок на годност скоро изтича.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Катя Маринчева преди 5 години
Ресторант Жадната ЛамяAddress ул. "13-ти март" 2Sofia, BulgariaАз имах доверие на този ресторант, заради изключително качествената кухня, нищо препържено, нищо люто, никакво прекаляване с подправки. Затова редовно водех внука си на обяд или вечеря там.На 28/07/2018 някой *** (без извинение) от кухнята на ресторанта реши да се пошегува с внука ми, който е на 3 и половина години и още не говори - изпрати му кюфтета, в които имаше повече черен пипер отколкото месо, и подлютени пържени к
10
1
 
1
 
! Отговори
nina преди 5 години
Я, по.добре си стойте вкъщи, яжте купените от близкия хипермаркет стоки "на промоция", месо, купено пак от там, залежавало години във фризерите на доставчиците им и т.н.Какъв го е писал това?!
9
0
 
2
 
! Отговори
Гост преди 5 години
Интересно автора на статията, виждал ли е ненарязан "айсберг"? Да го миеш лист по лист е все едно да миеш зеле лист по лист.
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Имам идея - започнете да посещавате свестни ресторанти !!!!
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е то най добре да не ходим по ресторанти ли какво ?В насока която сте писали , не сте сигурни дали готвача си е Измил ръцете по добре не яжте и не. Пийте стойте гладниСупер безмислена статия
6
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Майстор готвач съм от 32 години, този дето е написал и преписал тази статия е 100% *** . Нямам намерение да обяснавам то тъл пишат за теория на вероятностите и човека писал или преписвам просто е един кулинарен каруцар
5
0
 
4
 
! Отговори
бай Вълчо от Хисаря преди 5 години
До пост 1 /Коментар/Брато , изпрати ми някакво инфо /меил.тел.номер или нещо което се сетиш/Искам да ти изпратя 1л. хисарски мистет за написаното от теб.Хареса ми определено.Споделих го с +.То, т , ва за рибата си е досущ като месото ,зеленчуците и всичко друго по нашенските ресторанти.Е , все пак някои правят изключения.
4
3
 
10
 
! Отговори
бай Митю преди 5 години
Айсбергсалатите не е нужно да се мият. Поне тези от магазина. Те се отглеждат върху вода,няма кал,няма буболечки. Поне 500 съм нарязал без да ги мия и нито зрънце пясък или друго нещо.
3
1
 
9
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
Нищо не се хвърля - само става част от някое друго току що приготвено меню...
2
6
 
9
 
! Отговори
Гочо преди 5 години
Фалафел и боза си е най-сигурно
1
2
 
20
 
! Отговори
Коментар преди 5 години
Коментар по последната точка - "Местни рибни продукти":Трябва да имате предвид една специфика на варианта на български език, използван по заведенията.Като ви кажат "прясна риба", имат предвид, че не е развалена (много). А това, което всички други разбират под понятието "прясна риба", в заведенията го наричат "жива риба".