6-те неща, които никой шеф не иска да чува

Разорен съм. Парите не ми стигат. Имам нужда от повишение
19 юли 2018 09:00, Михаела Лазарова
18
6-те неща, които никой шеф не иска да чува
Снимка: Pixabay

Колкото и да ви е близък шефът ви, когато говорите с него или нея, трябва винаги да имате едно наум. Някои фрази и изречения са просто забранени.

Спестете си ги, ако искате да запазите доброто мнение на шефа си за вас, както и работното си място.

Какво не иска шефът ви да чува от вашата уста?

"Не, нямам никакво време"

Дори наистина да нямате време да се обърнете, камо ли да обядвате, не изричайте на глас тази болезнена истина. Никой шеф не иска да му се навира в носа, че нещо не може да бъде свършено, особено заради липса на време. Ако не искате да ви сметне за неспособни да се справяте със задачите, приемайте ги без да възразявате и се опитайте да намерите начин да не се оправдавате с времето.

"Не бях виновен аз. Вината е на..."

Никой шеф не обича хората, които не умеят да поемат отговорността за грешките си. Още по-малко уважавани са служителите, лишени от всякаква доблест, които са готови във всеки момент да стоварят вината върху своите колеги, само за да се измъкнат чисти от ситуацията.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма нормална фирма в която трябва да просите и да се молите да ви повишат заплатата.Щом шефът е такъв,че очаква красноречиви молби и молебени за да отпусне някой лев- бягайте надалеч.Нямате бъдеще с такъв робовладелец.
14
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ако сте добър в това което работите и усетите ли че не ви уважават като човек и не ви ценят като професионалист, не се мотайте - сменяйте шефа. Той да си намери по качествени и в същото време по послушни хора.
13
1
 
15
 
! Отговори
Глупости! преди 5 години
Всеки, който е работил в западна фирма, знае, че добрият шеф разбира, че времето е ресурс, непоразличен от всички останали ресурси. Всеки добър мениджър знае, че ако екипът му няма време за нови задачи, ако му ги даде, или няма да ги полуичи изпълнени или ще са изпълени със забележки. Нещо повече, добрият мениджър разчита и вярва на служителите си, относно ресурса им, и цени още повече, когато някой му каже, това няма да стане защото времето е малко...
12
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи шефчето е няк.во божество велико, което в никакъв случай не бива да бъде занимавано с жалките и незначителни дела на червейчетата, които гризат дръвцето в негова чест?
11
1
 
9
 
! Отговори
NoName преди 5 години
А всички ние заслужаваме Повече!
10
1
 
16
 
! Отговори
NoName преди 5 години
Докато си мълчите на шефовете, винаги ще ви мачкат и няма да ви заплащат това, което заслужавате!
9
1
 
19
 
! Отговори
Тео преди 5 години
Понятието "шеф " само по себе си е синоним на нищо не правещ парашутист с власт. За такива никой себеуважаващ се човек НЕ БИВА да работи. Мениджър, лидер или ръководител на фирма - това са други неща. И, разбира се ако не мога да направя нещо аз ЩЕ кажа на лидера на фирмата, защото той трябва да НАМЕРИ решение и да РЕШИ проблема. Шефът ... с такъв човек въобще не бива да се разговаря!
8
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Спрете с промиването на мозъци! Днес това ли е отклоняването на вниманието от по-важни проблеми.Копиране на статии от някакъв друг сайт и на всичко отгоре жена да прочете това и вярва (смисъл на себе си вярва, че може да "шеф" и да впряга хора в робство и такива неща не трябва да се чуват от служител).Служителя има повече правя от "шефа" си, защото той изкарва парите, а не търтея!
7
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз гледам и добър ден да не му казвам.
6
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пази боже,сляпо да прогледна!та така и всички шефчета-***.
5
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-голяма та грешка е му кажете: Шефе ти си ***.
4
1
 
22
 
! Отговори
Автора преди 5 години
Глупости, ама на търкалета.Правилното е:1. Шефе, обядът и обедната почивка са по по-важни от работата.2. Шефе, ти си виновен, щото не си си свършил работата като шеф.3 ...
3
1
 
18
 
! Отговори
Не иска да чува това преди 5 години
- А-а-а, моля те, не ме застрелвай!- Не мога! Натиснах спусъка!
2
1
 
34
 
! Отговори
Седмото нещо преди 5 години
Г.з голем си шефе!
1
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Или другояче казано "Преклонената главица, остра сабя не сече"