Фрази, които да не казвате на приятел, преживяващ раздяла

В такива моменти вие трябва да сте неговата опора
Обновена: 30 сеп 2018 21:12 | 30 сеп 2018 21:06, Михаела Лазарова
7
Фрази, които да не казвате на приятел, преживяващ раздяла
Снимка: outnow.ch

Всяка раздяла е трудна. В такива моменти човек има нужда от своите приятели. Те са неговата подкрепа и опора. От тях той има нужда да чуе успокояващи и утешителни думи, които да му помогнат да вдигне глава и да продължи напред.

Има неща, които не трябва да казвате на приятел в подобна ситуация, дори да ви се струват утешаващи. Кои са тези неуместни фрази?

"Напълно те разбирам"

Можете да кажете това изречение на страдащия си приятел или приятелка само и единствено, ако сте преживели същата ситуация. В противен случай надали знаете как точно се чувства. Това може да го/ я накара да се чувства още по-зле и по-неразбран/а.

"Има много риби в морето"

Така е, но ако приятелят ви е изоставен от определена "риба", която все още обича, това е последното, което ще се зарадва да чуе.

"Ще ти е по-добре без него/ нея"

Би могло, но няма как да сте сигурни как ще се чувства нараненият ви приятел или приятелка. Някои ден, когато раната заздравее, може и да е подходящо да го кажете, но не и в началото след болезнената случка.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Гoшу преди 5 години
До Люси ИларионовАми щото е от филма "Вики, Кристина, Барселона". Ако си го гледал, ще се сетиш защо е сложена тази снимка
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И аз не знам тя не е в раздяла а по темата а защо изобщо трябва нещо да казвам ако искам да помогна на някой ще го заведа примерно с мен на ресторант или ще идем на кино обаче да го дразня със безполезно съчувствие и клиширани коментари дето нито ще оправят нещата нито настроението му е аз какво искам да му помагам или да го подлудявам.
1
1
 
6
 
! Отговори
Люси Иларионов преди 5 години
Е що па сте дали снимка на Пенелопе Крус