6 неща, които да не казвате на приятел в развод

Едно от тях: Опитахте ли със семейно консултиране?
25 окт 2018 15:45, Михаела Лазарова
6
6 неща, които да не казвате на приятел в развод
Снимка: Istock

Да си добър приятел означава да застанеш зад човека, да го подкрепиш, да го разбереш без да го съдиш и най-вече – да не бъркаш в раната с неподходящи думи. Когато любовта е приключила по една или друга причина, семейството се разпада. Ако ваша приятелка е напът да се разведе, изправена е пред дилемата дали да поиска развод или е в процес на развод, има някои неща, които не трябва да казвате, за да не нараните чувствата ѝ. Кои са те?

Как може да причиняваш това на децата?

Можете да бъдете сигурни, че приятелката ви е помислила преди всичко за децата си, както всяка майка би постъпила. Дори да сте приятели със съпруга ѝ, не бързайте да заемате нечия страна. Не съдете. Не намесвайте децата, защото в много ситуации за децата наистина е по-добре да не живеят в семейство без любов или още по-лошо – в семейство с омраза.

Това не би се случило на нас

Въздържайте се от подобни възклицания и сравнения, защото последното, което иска да чуе приятелката ви е, че животът ви с вашия партньор е като в приказка, за разлика от нейния. Вместо да я успокоите, вие ще я накарате да се почувства още по-зле, че няма мечтания живот с прекрасния съпруг, който очевидно вие имате.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не всяка майка мисли преди всичко за децата си, не пишете глупости. Да не изпадам в подробности, че има много грозни случаи. За справка - сиропиталищата.
2
0
 
1
 
! Отговори
Хм преди 5 години
Че то в повечето бракове любов няма,дай да се разтурят всички!Любовта е нетрайна,поетите ангажименти са сериозно нещо.
1
0
 
12
 
! Отговори
Козо преди 5 години
Ще ви кажа какво Трябва да кажете "Не използвай детето ви за отмъщение"