Какво не трябва да казвате на човек с наднормено тегло

"Няма да си намериш приятел, ако не свалиш тези килограми"
28 окт 2018 15:15, Михаела Лазарова
31
Какво не трябва да казвате на човек с наднормено тегло
Снимка: pexels

Проблемът със затлъстяването и наднорменото тегло при възрастните се е увеличил двойно спрямо данните от 1980 година, показват много изследвания в областта. И е много вероятно вие самите да имате близък човек в семейството или добър приятел, който изпитва дискомфорта на наднорменото тегло.

Колкото и да сте близки обаче с въпросния човек, все пак е важно да запазите чувствителност и да внимавате в избора си на думи, когато се опитвате да го мотивирате да промени начина си на живот и да отслабне. Макар и водени от благородни мотиви, да искате да стимулирате приятеля/приятелката си да отслабне, имайте предвид, че неподходящите думи и изрази могат да доведат точно до обратната реакция – да обидят и демотивират човека отсреща.

Затова приготвихме кратък списък с най-често казваните въпроси и реплики, които е добре да се избягват именно поради своето негативно и дори обидно въздействие.

Кога ще започнеш диета?

Този въпрос издава, че вие не одобрявате външния вид на човека, с когото разговаряте. Но дали осъзнавате, че по този начин го обиждате и той усеща вашето негативно отношение. Сякаш за вас е по-важна визията, отколкото общуването с този човек. Дори и да задавате въпроса от загриженост за вашия близък, има други по-деликатни начини да разберете за намеренията му. Този въпрос само би го обидил и дори разгневил.

Сигурен/на ли си, че трябва да изядеш това?

Изричайки този въпрос, звучите сякаш сте полицай по храненето, който всеки момент ще извади палката и ще перне нарушителя по ръката, държаща огромен, мазен бургер. Недейте. Подобен въпрос би обидил всеки човек. Дори и да не одобрявате хранителните навици на приятелите и близките си, не ги обиждайте с подобни въпроси, а намерете друг начин да ги стимулирате да променят начина си на живот.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 20
Каква жена ти е? Не те стимулира да си хапват здравословно. Не и пука дали си със кръвно, захар диабет. Болен! Няма да те и гледа дори. Ако и пука за теб заедно ще се борите с това без глад без претенции един друг. Здравословно хранене и спорт. И едни добри отношения и много секс.
21
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Хайде още два залъка маме /бабиното"
"Докато не изпразниш чинията няма да ставаш"
"Ох какви хубави дебели бузки"

Оттам се започва. Другото са последствия, с които трябва да се борим след това.
20
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
С тая полит/коректност скоро трябва да сменяме вратите по домовете си за да не заседне някой в тях.
Съгласен съм че не трябва да обиждаме хора за вида им, ако е нещо по рождение, но когато е нещо което в техни ръце, забележките са полезни. За наднормено тегло, походка, изгърбване вез причина, грозни навици и подобни.
19
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
По- долните коментари някак си, незнайно защо твърдят че жените трябва да са по 40 кг. Всъщност може ако е висока 140, но иначе 55-60- 65 кг.си е нормално за средно висока жена и това никак не я превръща в тюлен.
18
0
 
1
 
! Отговори
Andrew Dice Clay преди 1 месец
Hey, Also, you fat fuck, did you happen to walk by a bakery this morning?
17
1
 
4
 
! Отговори
Човека в човека преди 1 месец
Жена ми беше, като се запознахме 40кила с мокри дрехи. Като роди станала 80 кила. След това стана 50кила.Спорта ми е страст и тя е спортен тип, ако иска ще прилича на момиче ако иска ще стане и 60 кила. Но характер железен и спрямо мен е точна и ме уважава. За другите не мога да отговарям. Както се поставиш! За мен е волеви човек с принципи и ясни позиции. Който си е готин природно си е такъв. Килограмите са ви най-малкия проблем. Като човек е готина. Разбрана жена.
16
0
 
5
 
! Отговори
Тончо ебача преди 1 месец
Ако някой те обича и харесва ще те харесва 42 килограма и 80 килограма. Останалото са изгъзицина не докоснат с години комплекса ри. Щом държиш на това говориш на себе си! Човек е възможно да е 60 килограма след това става 50килограма.Но ако душевно чиста душа готин във всяко едно отношение по отношение на вас комплимента е за вас не за него. Човека си е човек с човеците!
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В САЩ ще бъдеш най-слабият в Щата.
14
1
 
8
 
! Отговори
мдааа преди 1 месец
Просто ако човек не държи на себе и на своя външен вид,нищо не можеш да направиш,каквото и да му говориш,винаги ще има оправдание!!!
13
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
по всичко излиза че нищо не може да им се казва. остават си дебели. аз мога да водя само с пример, не си лягам ако тежа повече от 73кг което е златната среда за 180см. ако жената е решила да прилича на морж нищо не може да я спре, както и стареенето. тюлена е 60кг. но моржа си е 1000кг. така че първото е по-скоро комплимент.
12
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е като е дебела какво, слаба ли да й казвам? Нито нея ще заблудя, нито пък някой друг. И какви са тия странни съвети. Следва статия какво да не казвате на пияницата, за да не се обиди.
11
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Очаквам статия на тема "Какво не трябва да казвате на човек, който е *** като ***", за да знаем какво не трябва да пишем като коментари
10
0
 
12
 
! Отговори
Пена преди 1 месец
"Хайде да отидем за изядем по един бургер", "Няма нужда да използваш колан, корема ти помага", "Запазила съм ти 2 места за концерта, за да седнеш удобно", "От къде пари за толкова храна"
9
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дебелани гледам много се търсели в Русия.Нали имаше статия как някой си Иван от н-ското област свалял 10 години най-тежката рускиня тя 3 пъти го отрязала ама накрая той е паднал в краката пред цялата нация и те склонила.
8
6
 
14
 
! Отговори
Марин преди 1 месец
Толкова е дебела, че е по-лесно да я прескочиш отколкото да заобиколиш
7
3
 
9
 
! Отговори
Балерин преди 1 месец
Да се запиши на балет
6
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
1 - Красив си.
2 - Естествено е.
3 - Да нентинпука
4 - Никой не ти се подиграва.

Тези 4те, ако ги кажете на човек, който е здрав психически и физически, то сте просто лош човек, който изяърта истината....
5
1
 
22
 
! Отговори
Човек преди 1 месец
Ако си му истински приятел, ще си с него и в добро и лошо. Ако той/тя има проблем - това е и твой проблем. Не само ще говориш за това с него , но и ще направиш всичко възможно да му помогнеш да се избави от проблема си .Защото с приятелска помощ , проблема , какъвто и да е се решава по-лесно.
А ако само седиш и гледаш как приятеля ти затъва в проблемите си и си мълчиш то тогава ти не си му никакъв приятел а ГАДЕН ЛИЦЕМЕР .
4
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нали онази 300 килограмовата рускиня си е намерила жених, явно и наднормените жени си намират мъже, има само една малка подробност, рускинята била милионерка в зелено.
3
1
 
28
 
! Отговори
шматка преди 1 месец
Зависи колко голямо е приятелството ви.Имам приятел който е 140кг.Директно си му казвам че прилича на тюлен.Е все така сме си приятели.Останалото е лицемерие.

10 интимни обещания, които да си дадете през новата година
10 интимни обещания, които да си дадете през новата година

10 интимни обещания, които да си дадете през новата година

Рецепти за празничната трапеза на Бъдни вечер
Рецепти за празничната трапеза на Бъдни вечер

Рецепти за празничната трапеза на Бъдни вечер