Уроци: Как да бъдете психически по-устойчиви?

Ето 3 неща, които са от значение за менталната устойчивост
6
Уроци: Как да бъдете психически по-устойчиви?
Снимка: istock

Психическата сила е не по-малко важна от физическата. Всеки ден преминаваме през различни трудности. За някои хора дори интервюто за работа представлява предизвикателство, което ги напряга до краен предел. Проблемите, трудностите, решенията, които трябва да вземем са все крайъгълни камъни, пред които психиката е изправена.

Не е лесно да се борим с трудностите. За да премине през тежки времена човек трябва да е психически устойчив, за да съумее да се съхрани и да продължи напред.

Ето 3 неща, които са от голямо значение за менталната устойчивост:

Намерете хора, с които да имате истински дълбока връзка

До голяма степен психическата сила идва от подкрепата, която имаме в социалния си кръг. Неслучайно хора, които нямат щастието да се радват на любов и подкрепа от близки и приятели, често биват поглъщани от озлобление, омраза, липса на толерантност и загуба на доверие в хората. Оттук могат да произтекат изблици на агресия и други девиантни прояви.

За разлика от тях хората, радващи се на стабилен социален кръг имат много по-добри нива на психическа устойчивост. Доброто приемане от обществото, духовните групи, групите по интереси, доброволческата дейност, приятелите и подкрепата на близките са мощни механизми, повишаващи многократно емоционалната стабилност и способността за устояване на различни проблематични ситуации.

Открийте хора, които истински да държат на вас, да ви подкрепят и обичат. Не е нужно да са много. Достатъчно е да знаете, че имате някого до себе си, който е искрено на ваша страна. Това е достатъчно.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
1
 
! Отговори
Okofokof преди 5 години
Tova ot zadrugata na tsar samoilovskite maistori psiholozi i psihiatri li e?! Ili e ot konstantinopolskata shkola?!
4
2
 
4
 
! Отговори
До 4 Адолф Хитлер преди 5 години
Ние истинските хора сме много тол ра с ти те са малка група гендари в софия, пишещи за НПОтата на сорос срещу заплащане.
3
1
 
7
 
! Отговори
антисоросоид преди 5 години
Психическата ми устойчивост се дължи на силната омраза към соросоджендарите в софия. Колкото до дълбоката връзка тя е предимно за тях.
2
6
 
3
 
! Отговори
100% преди 5 години
До 1- ЖАЛЪК СИ!!!
1
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В днешно време доверие никому! Всеки гледа как да ти вземе парите, дори и роднините!!!!