Какво гинекологът ви би искал да знаете?

Спрете да се срамувате да говорите за сексуалния си живот
14
Какво гинекологът ви би искал да знаете?
Снимка: istock

Всяка жена знае колко деликатна е вагината и колко лесно нейният баланс може да бъде нарушен. Появата на сърбежи, натъртвания, възпаления и още много проблеми могат лесно да възникнат. За голяма част от тези неразположения сме виновни самите ние, защото невинаги се грижим достатъчно добре за вагината.

Ако искате да имате здрава и щастлива вагина, вижте какво вашият гинеколог със сигурност би искал да ви посъветва.

Спрете да правите „сух секс“

Образно казано, това е когато правите секс без вагината да е достатъчно добре навлажнена. В тези случаи може да се появи болезненост, сухота, раздразнение, зачервяване. Всички тези предпоставки създават условия за по-нататъшно развитие на инфекции и нарушения на вагиналната флора.

Спрете да карате вагината си да мирише като цвете

Приемете, че вагината има своята характерна миризма и това е напълно нормално. Вагината не е предназначена да ухае на цветя или сладко. Тя има натурална киселинна миризма, която е част от нормалния мирис на телесните течности. Избягвайте продукти за почистване или превързочни материали, които са допълнително ароматизирани. Още по-вредни са вагиналните дезодоранти и парфюми, които увреждат сериозно флората и могат да причинят редица проблеми.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
13
 
9
 
! Отговори
Дърт комунист преди 5 години
На нашите другарки от БСП не миришат и са подстригани с прическа " Сусон" така,че поливайте по често техните розички.Поканата е за поливачите от другите партии.Не бива да има разделение между хората по политически причини.