Как да предпазите брака си от развод

Спрете да сравнявате брака си с този на другите
28 юни 2019 02:58, Михаела Лазарова
12
Как да предпазите брака си от развод
Снимка: istock

Когато връзката прерасне в брак, в главата на човек неминуемо изплува страхът от провала на този брак. Никой не се жени или омъжва с идеята да се разведе, напротив. Много често до развод се стига заради невъзможност и нежелание от страна на двойките да полагат усилия, да се разбират помежду си и най-вече да проявяват разбиране към другия, да не злоупотребяват с доверието му. Изневярата е само част от негативната картина, която предвещава развод. Има толкова други начини да вгорчим отношенията си, което в крайна сметка да доведе до раздяла.

Ето как да предпазите брака си от това.

Не разчитайте за всичко на партньора си

В този капан попадат най-често хора, които не са особено оправни по природа. А когато открият партньор, който да умее добре да се справя с предизвикателствата в живота, инстинктивно започват да делегират на него всичко, дори най-малките дреболии в ежедневието.

Това постепенно отравя връзката и кара половинката да губи уважението си към вас. Любовта винаги е придружена и от уважение и възхищение. Когато човек има до себе си партньор, на когото не може да разчита за нищо, интересът бавно умира и бива заместен с пренебрежително отношение, а в някои случаи дори по-лошо.

Правете промени във всяка ситуация, в която можете

Всичко, което навлезе в някакъв коловоз в даден момент, води до морално и емоционално изтощение, до липса на страст. Промените и неочакваните, спонтанни неща в ежедневието са тези, които внасят искра и тръпка във връзката. Не е задължително да става въпрос само за промени в интимно отношение. Те са изключително важни, разбира се, но и протичането на деня ви с всеки негов елемент не трябва да се случва под конец, а напротив – да има спонтанност и различност. Това поддържа връзката и я оставя жизнена задълго.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
0
 
! Отговори
BG преди 4 години
извинявам се - мислене, техническа грешка
7
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЛЮБОВНИЦА болен мъж не гледа...няма ли имот от него или деца да чака наследство ,веднага си бие камшика за следващият ***.пък вие си мислете ,че сте единственият...
6
0
 
2
 
! Отговори
една жена преди 4 години
До Лили - според последните сведения жените пренасят повече гени от мъжете, тъй, че името, което продължавали мъжете, само по себе си може и да се смени, затова по-спокойно.
5
0
 
7
 
! Отговори
ку ку преди 4 години
Това е ужасна небивалица - да спасяваш брак - това е пътят към смъртта, не вярвайте на подобни манипулации, бъдете свободни, защото скоро ще умрете или ще се разболеете и никой няма да ви върне живота!
4
2
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Бракът се крепи най-вече наглупостта на жените, тъй като те и не осъзнават, че не са дори и слугини - на тях се плаща, не са и роби - тях ги хранят, и затова са в незавидно положение, но ни спасява това, че са природно т..и, поне по-голямата част от тях, а утешението на моята дъщеря е, че и много от мъжете не кой знае колко умни......
3
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз не искам да го предпазвам. Стига толкоз. Развеждам се.
2
6
 
5
 
! Отговори
Меглена А. преди 4 години
Не го предпазвайте! Каквото Бог е рекъл, сигурно Ви е избрал нещо по добро и веднъж се живее! И помнете - Бог прощава и не се страхувайте да бъдете дръзки!
1
0
 
7
 
! Отговори
а преди 4 години
Правило номер едно: никога не планирай за най-лошото (освен ако нямаш задни мисли - тогава планирай, но ... за чий изобщо сключваш брак тогава?)