5 неща, които ще ви провалят на интервю за работа

Не отивайте с празни ръце
12 авг 2019 18:00, Михаела Лазарова
8
5 неща, които ще ви провалят на интервю за работа
Снимка: Istock

За да бъде успешно интервюто ви за работа трябва да сте преди всичко спокойни, уравновесени и много уверени. Необходимо е да излъчвате сигурност и убеждение в собствените си възможности, без да изглеждате твърде самоуверени и арогантни. Демонстрацията на прекалено самочувствие определено не е червена точка за вас.

За да оставите добро впечатление също така е важно да не допускате някои грешки по време на срещата разговор за дадено работно място, защото това може да прекъсне пътя ви към желаната позиция. Вижте кои груби грешки не трябва да допускате по време на интервю за работа.

Не закъснявайте

Дори малкото закъснение за интервю за работа прави лошо впечатление. Този акт веднага ще бъде изтълкуван като неуважение и дори като неспособност да се справяте с поставените срокове. Дори това да не е така, първото впечатление вече ще е направено и е възможно изобщо да не ви се даде шанс да докажете противното. Винаги предвиждайте време, в което да успеете да се справите с всякакви препятствия по пътя, така че да стигнете малко по-рано преди уречената среща.

Не ходете неподготвени

За да направите добро впечатление е добре да се подготвяте предварително за интервюто, на което сте поканени. Запознайте се с фирмата, с нейната история, с характерните ѝ особености и с дейността, която развива. Така определено ще изпъкнете и няма да направите лошо впечатление, ако ви се зададе въпрос, свързан с фирмата, на който не знаете как да отговорите.

Подгответе се също така с отговорите на някои често задавани въпроси на интервю за работа. Помислете си как бихте отговорили на тях, за да не изпадате в неловко мълчание по време на разговора.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Любим въпрос ми е "Защо потърсихте нашата фирма?" след месец убеждаване от тяхна страна да идеш на интервюто. И друго любимо- "Харесахме те много. Ама дай да намалиш заплатата да дойдеш при нас, че тук е интересно и ще дръпнеш кариера." при проект, дето е 1/100 от това, което правиш...
6
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
5,Добро изказване. Но зависи. Аз обичам да казвам заплата преди интервюто. Защо? Просто стаж, опит и т.н. са определили доход Х. За интервю ще те изядат да идеш, ще те разкарват и т.н. Накрая ще се окаже, че въпреки изискванията бюджетът е като за човек без опит наполовина на това, което взимаш. Защо да се разкарва човек? Ако търсят евтино, да не гонят опита просто. Та май покрай разкарвания бая хора така почват с парите. Поне около мен масово на хората им писна от хр-и да ги гонят без бюджет
5
1
 
9
 
! Отговори
Шесто, най-важното преди 4 години
Не се хабете в конкурси за места, където нямате връзки.Ако свако или бако ви е шеф там, където кандидатствате, спокойно можете да не спазите изредените пет правила и пак ще бъдете предпочетени.
4
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 4Какво ще кажете уважаеми началник, дали въобще е редно да се получава заплата? Нали всеки за това живее, за да работи срещу заплащане и да си изкарва хляба. Почивките също не е излишно да се разбере дали изобщо му се полага такава.Разбирам, че не е прието да се започва директно от заплатата; според мен е по-добре да се обсъди кой какво има да прави, и вече АКО на човека му се занимава тогава идва ред и колко ще получава
3
13
 
5
 
! Отговори
абе мани бегай преди 4 години
Работодател съм. тези дни проведох интервю с кандидати за свободна позиция.Млади хора,току-що завършили университета.Прави ми впечатление,че младите колеги винаги задават най-напред грешния въпрос:"Колко ще получавам?" .Не -"какво ще правя","какво ще дам,за да си заработя заплатата.Как ще допринеса за увеличаването на приходите,а ....какво ще получавам!!! Вторият въпрос е за...отпуските ! Накратко ! Младите искат малко да работят,много да получават и....ако има начин все да са в отпуск.
2
4
 
13
 
! Отговори
съвет преди 4 години
ходете само на интервюта за работа за програмисти.Искайте минимум 2хил лева (колкото за младши програмист)ако ви зададат технически въпрос - посочете ,че знаете къде се намира копчето за включване на компютъра.За по-напреднали - примерно да знаете html - си искайте минимум 5хил лева
1
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И накрая я по-добре направо не ходете.....Отивате каквито сте! Още не са се родили двама по калъп. Мислите ли, че ако заблудите, че сте по по най няма да ви лъсне ... истината на 2 рия работен ден. И си искайте по 5000 заплата може някой луд и да ви даде.