5 начина да се научим да прощаваме

Прошката е най-големият лек за всяка болка
Обновена: 18 авг 2019 13:41 | 18 авг 2019 13:40, Михаела Лазарова
11
5 начина да се научим да прощаваме
Снимка: istock

Едно от най-трудните неща е да простим или да поискаме прошка. Несъзнателно или съвсем целенасочено съдим хората около себе си всеки ден, а не искаме да бъдем съдени. Сърдим се, прекратяваме връзки, не си говорим с години, оплакваме се един от друг без да си даваме сметка колко по-лесно е да се живее, когато простиш.

Да простиш е освобождаващо. Прошката е най-големият лек за всяка болка. Когато простиш се чувстваш силен, направо летиш. А ако получиш прошка, оценяваш какво си могъл да изгубиш, най-ценното – обичта на близките, приятелите, любимия човек.

Как да се научим да живеем по-лесно, като прощаваме грешките на хората около себе си?

Всички грешим. Никога не трябва да забравяме това. Това е и основният мотив, който трябва да ви ръководи, когато сте гневни и сърдити на някого. Припомнете си, че може вие да сте на негово място следващия път. Вероятно ще се зарадвате, ако получите прошка. Затова давайте я. Ще се почувствате по-добре.

Направете си списък

Помислете за всички хора, които някога по някакъв начин са ви наранили. Помислете си как сте се чувствали тогава, когато ви е заболяло най-много. И им простете. Няма да повярвате колко добре ще се чувствате след това. Започнете от най-безобидните неща, които са ви казвали или причинявали и стигнете до най-болезнените. Помислете си как това ви е променило и как ви е помогнало да станете по-силни, да направите своите изводи, да продължите напред.

Разкрийте гнева си

Потиснатият гняв е много страшен за психиката и пагубен за емоционалното състояние. Признайте гнева си, опознайте го и го споделете. Не го прикривайте. По-лесно е да простиш, след като си заявил недоволството си, отколкото да таиш гняв, който да прави нещата още по-сложни и болезнени.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: гнявпрошкакомуникация
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
venix преди 4 години
Имате много да учите! Но Истината евентуално ще ви се разкрие, когато вече е прекалено късно за вас и сте на смъртния си одър... Живейте си живота на фул макс, но не пречете на останалите да правят същото! Научете се на уважение и Любов към света и живота в него. Тези неща са абсолютно безплатни!
9
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тегли му една нашенска така, че да му писнат ушите и по възможност го направи смешен в очите на хора, на чието мнение държи много.
8
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не се живее лесно, като простиш, хората си остават същите по същество. Ако сте пак в контакт поради роднинство или работа, или съседство, старата песен е на нов глас.Вълкът козината си мени, нравът - не.Човек приема даденостите и се опитва да живее с тях.
7
1
 
6
 
! Отговори
До 6 преди 4 години
До 6 Защо точно на теб"Преди това, е необходимо да се осъзнае, че за да ти се е случило нещо добро/лошо, първопричината си ти. Хората, които изглежда да са ти го причинили, са само посредници."Кой ви учи на тези изтрещели философии и религии ? Това изнасиленото и убито детенце в Сотиря ненавършило още 7 години всъщност то е първопричината и този, който го е причинил е само посредник?!!
6
6
 
2
 
! Отговори
защо точно на теб преди 4 години
Преди това, е необходимо да се осъзнае, че за да ти се е случило нещо добро/лошо, първопричината си ти. Хората, които изглежда да са ти го причинили, са само посредници.
5
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз поисках прошка от биологичният ми баща, но той не само, че не ми даде, но и не поиска.Само си е топнал мишока, за жалост истормози и мен и майка!
4
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато прощавайте не забравяте да не забравяте.
3
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Доверие-всекиму,вересия-никому!
2
2
 
9
 
! Отговори
няма такова нещо преди 4 години
Всяка сметка се плаща!С лихвите!
1
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НЕ прощавам