5 новогодишни обещания, които вредят

Забравете ги и се съсредоточете върху важните цели
3
5 новогодишни обещания, които вредят
Снимка: istock

Нова година е магически празник. Този ден не само бележи края на изминалата година и поставя начало на новата, но в съзнанието на милиони хора по света е и вододел, който служи като старт на промените в живота или поне поставянето на мисленото им начало. Всяка година си даваме новогодишни обещания, с които се надяваме да сме по-щастливи, успешни и здрави през следващата година. Някои от тези обещания обаче могат да ни навредят. Забравете ги и се съсредоточете върху важните цели, които реално могат да променят живота ви.

Кои са новогодишните обещания, които трябва да загърбите още веднага, защото могат да ви навредят?

„Ще тренирам всеки ден“

Мисълта, че трябва да напрягате волята и тялото си абсолютно всеки ден е изключително стресираща. Неслучайно всяка година много хора се провалят в тези свои обещания и не успяват да ги спазят. Постигането на перфектната фигура е плод на много усилия и стриктна работа, но това не означава, че режимите се спазват без почивка. За да бъде успешна една фитнес или спортна програма е необходимо да се отдели и адекватно време за почивка на мускулатурата и тялото въобще. Само така планът работи идеално, а и изпълнението му е по-лесно.

„Никога повече няма да докосна цигара“

Едно от най-честите новогодишни обещания е спирането на пушенето. Много хора си обещават да спрат цигарите през новата година, но не успяват. Ако си обещаете никога повече да не докосвате цигара в живота си вероятността да направите тъкмо обратното е по-голяма, отколкото ако си обещаете просто да спрете с лошия навик. Психиката ви ще го приеме по-безболезнено и вероятността наистина да го направите е по-голяма. Ако и този вариант ви е труден, опитайте се да направите съзнателен и мотивиран избор да спрете цигарите. Направете списък с вредите, които ви нанасят във физически, психически и финансов план.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На мен ми е мъчно за коледната украса.
2
1
 
3
 
! Отговори
x преди 4 години
Още преди нова година отказах цигари и алкохол заради здравето си и отдавна си обещах да не ми пука от дреболии и всички гадняри да ги слагам на пръта, завъртам ги и ги пускам да си ходят. Да не ти пука и да се извисиш над дреболиите е нещо, което пожелавам всеки да постигне. Ставаш лек като перце.
1
0
 
3
 
! Отговори
Ал Кохол преди 4 години
Аз не давам никакви такива обещания, за да не ми вредят.