Защо се чувствате самотни във връзката ви?

Имате тайни или избягвате определена тема
23 яну 2020 02:22, Михаела Лазарова
12
Защо се чувствате самотни във връзката ви?
Снимка: istock

Когато нямаме любим човек до себе си, често се усещаме самотни. Но връзката не ни гарантира, че макар и с партньор няма да усещаме самота, празнота. Липса на интимни моменти, които не включват само секс, липса на докосване, като прегръдка, сутрешна целувка, са само част от причините да усещаме самота. Вие как се усещате във вашата връзка?

Липса на комуникация

За съжаление, в много двойки тя е дефицитна, защото партньорите не ѝ отдават нужното значение. Добрата комуникация е от съществено значение за щастието в една връзка. Ако се чувствате самотни, вероятно не общувате достатъчно с партньора си, но и не говорите за липсата на комуникация помежду ви, което е грешка. Говорете с него, попитайте го как той се чувства, обсъдете какво е добре да направите, за да се почувствате по-свързани.

Отдавате значение на забавлението, не и на обвързването с партньора

Една любовна връзка се нуждае от разнообразие, за да може да оцелее. Въпреки това, желанието ви да се забавлявате с половинката или пък с вашия приятелски кръг, не бива да доминира над емоционалната връзка. Имате много забавни моменти заедно? А колко са моментите, в които може да споделяте, да се интересувате от другия, да покажете своята уязвимост? 

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

 


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
Михаелке, преди 2 месеца
Ти не спиш ли нощно време?
Все твоите материали се качват след 22.00 ч., а понякога и по малките часове.
8
0
 
2
 
! Отговори
Основна причина преди 2 месеца
този, когото(която( си избрал(а) за свой партньор, не ти подхожда или не те обича, затова нямате много общи интереси и теми. Заедно сте или по принуда (например, вече имате дете и двамата желаете да го отгледате в условията на семейство, а не на развод), или пък просто в момента на хоризонта няма по привлекателен партньор (партньорка). И двамата съзнавате, че ако на хоризонта поне на единия от вас се появи нещо по-подходящо, връзката ще бъде прекратена. Има много такива двойки.
7
3
 
0
 
! Отговори
И финала: преди 2 месеца
"История на прехода или как о.айневиха всичко и ме насадиха на пачи яйца, но напук на всички аз няма да съм лошия в страшния филм - Адун". Автор: Бойко Методиев Борисов в съавторство с Румен Радев
6
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Има и нещо друго пак по време на майчиството - жената си губи контакти, позиции, кариера. Усивсваш с майките по градинките и си говорите кой кога въвежда глутен и бобови, между разговорите на бебешки с децата. Това жестоко сваля полезния обем на мозъка и за жени с някаква кариера е драстичен скок назад, след който връщане почти няма
5
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Самотата идва често след детето. Когато мъжа си продължава с живота както преди (работа, бирички, ски през уикенда) и майката увисва да забавлява, гледа, смуче сополи и сваля температура сама, това просто не е споделен живот и споделено родителство. Просто така е устроен живота, но не всеки го приема спокойно и е доволен от ситуацията.
4
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ами така е, защото за т. нар. еманципирани жени, тип кифли, приоритет е не създаване на семейство и гледане на деца. Те искат да джиткат по кафета и молове, поне докато свършат парите. После започват да се "чувстват самотни във връзката" и се прехвърлят при някой друг. Ако бяха заети цял ден да гледат деца, да се грижат за дома и т. Н., нямаше да им остава време да се чувстват самотни..
3
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Самота има, само като са то кофти приоритетите. Кажи му добре разрешавам ти и отзад и...ти да видиш! Неможеш да го отлепиш после от теб.
2
3
 
2
 
! Отговори
Част 2: преди 2 месеца
"Икономика на незнанието - практическо ръководство на лондонско юпи за тотално затъпяване на населението с подзаглавие:Как не ми минаха номерата, заради умело написан закон за авторското право?"
Автор: Симеон Дянков
"Тахомет - Кръвната линия на Сакскобургите под лупата на Ану!" Включва допълнителна глава предистория за Симеон- Хасан Муньос Албрехт 3 с името :Диабло Прероден. Цена: 6.66 или ако сте православен 6.16 лева, защото правят отстъпка за своите демони!
1
3
 
2
 
! Отговори
Истинските имена преди 2 месеца
На някой книги:
"Да се ... на метеното - учебник по ..." -автор: Симеон 2 Сакскобурготски
"45 процента функционална неграмотност - Първата стъпка към икономическо разграбване учебник и висш инструктаж за икономисти в бананови републики!" Автор: Даниел Вълчев
"Как направих милиони от мързела на 45 процента функционално неграмотни" Автор: Васил Божков
"Криене на данъци за напреднали" Автор: Васил Божков, Иван Костов