8 начина, по които родителите рушат връзката с децата си

Рядко се храните заедно
7
8 начина, по които родителите рушат връзката с децата си
Снимка: istock

Отношенията родител-деца не са константа. Те се развиват непрекъснато и търпят всякакви промени в зависимост както от поведението на децата, така и от подхода на родителите. Някои малки грешки в ежедневието, както и липсата на правилна комуникация са част от влошаването на отношенията между родителите и децата.

На всеки родител му е трудно да остави децата си да се оправят сами в проблемна ситуация, но понякога и това се налага, за да се даде ценен урок на развиващото се дете. Друг път е трудно родителят да замълчи и да сдържи гнева си, което отключва поредица от негативни реакции и у детето.

Причините отношенията родител-дете да се развалят са много. Понякога възрастните допускат куп грешки несъзнателно и въпреки добрите си намерения губят връзката с любимите си същества, децата. Как може да се случи това?

Не говорите с детето за неговите чувства

Да умеете да назовавате истинските си чувства без притеснения и да говорите за тях, както и за чувствата на детето ви в откровен разговор с него е безценно качество. То ще ви помогне да задълбочите и затвърдите връзката помежду ви във времето. Ако обаче не говорите с детето за неговите чувства, а само за вашите и най-вече за моментите, в които то ви ядосва, връзката постепенно се скъсва.

Позволявате настроенията ви да оказват влияние върху връзката с детето

Ако сте в лошо настроение заради проблеми в работата или с партньора ви, в никакъв случай не позволявайте това настроение да повлияе на отношението ви към детето. Ако сте ядосани и детето поиска от вас внимание, най-голямата грешка е да го отпратите гневно, защото не ви е до него в момента.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
2
 
! Отговори
до другия ъгъл преди 4 години
Смени ъгъла ти по този описан начин и гледай как детето ти при първа възможност ще се изциба от тебе. Да не вземеш обаче да го търсиш на дърти години като почнеш да втасваш...
6
1
 
2
 
! Отговори
Друг ъгъл преди 4 години
Да го обмислим това.Нека да сменим ъгъла от родител_дете шеф_подчинен, нещата описани по горе приложени от шефа водят до по висока ефективност на подчинени.
5
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Самочувствието на едно дете или съответно пораснали човек не зависи от това колко играчки е имало или колко са скъпи те, а от това каква подкрепа и уважение от родителите са получили.
4
0
 
1
 
! Отговори
До 2 преди 4 години
Това е ценно качество, не само за децата, не прехвърлянето на проблемите ти позволява по лесно да се отдалечи от проблемите и да погледнеш от друг ъгъл и евентуално да намериш решение или нестандартен подход. А и всеки човек го прави и едното и другото. Въпроса е да се опитваш да бъде по често по ефективен, а не да не прехвъляш проблемите задълбочавайки. Но това си е процес на помъдряване на всеки от нас.
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
... из Как да възпитаме слабохарактерни и токсични бъдеще евроджендърчета на Кончита Вурст
2
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако сте в лошо настроение заради проблеми в работата или с партньора ви, в никакъв случай не позволявайте това настроение да повлияе на отношението ви към детето. Ако сте ядосани и детето поиска от вас внимание, най-голямата грешка е да го отпратите гневно, защото не ви е до него в момента.И после НИЕ, нормалните хора, трябва да се занимаваме с разглезеното ви потомство, което си мисли, че някой е длъжен саму обръща внимание и да не му наранява нежни и изтънчени чувства ...
1
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Оставят мекеренцето да прави каквото си иска и не играят шамарчетата.