Има ли разлика между интимност и близост?

Близостта е рутина, дори в леглото
14 фев 2020 23:00, Михаела Лазарова
24
Има ли разлика между интимност и близост?
Снимка: istock

Близостта в една връзка е изключително важна за хармонията между партньорите. Между близостта и интимността обаче много често се поставя знак за равенство. Тези два термина не са синоними, както погрешно се възприемат в много случаи, но не се и изключват взаимно. В крайна сметка можете да бъдете интимни с някого без да сте близки и обратното, нали така?

Липсата на интимност в брака води до скука и отегчение. Когато пък няма близост между двамата партньори, всеки от тях се чувства сякаш живее свой собствен живот извън връзката, което ги кара да се чувстват още по-самотни.

Близостта обикновено се характеризира с ниска степен на тревожност, пребиваване в зоната на комфорт, предсказуемост, познатост на всичко в ежедневието и в отношенията с партньора. С интимността има известна мистерия, която позволява известен риск, понякога дори висок, нивата на тревожност и съмнение в партньора също са нестабилни. Предсказуемостта на хода на връзката не е така лесна, както е при партньори с високо ниво на близост.

Начини да увеличите интимността помежду си

Близостта е изключително важен компонент от всяка дълготрайна връзка. Тя дава сигурност и усещане за безопасност, подплатени от ангажимента, който моногамната връзка предполага. В някои случаи обаче близостта може да нарасне до такава степен, че да задуши интимността.

Каква е разликата между интимност и близост и защо те не са взаимозаменяеми?

Близост означава „игра на сигурно“

Много двойки навлизат в коловоз с времето, който ги кара да правят едни и същи неща без никаква спонтанност. Ходят в едни и същи ресторанти, гледат едни и същи предавания и филми, поръчват си едно и също за ядене. Измежду всички тези навици интимността наистина се губи. Тя просто заспива дълбок сън. Безопасността понякога е истинският тих убиец на страстта и интимността.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
 


24
Още по темата: интимностлюбов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До ел пико дел гойо

Обичам само един мъж, а тези за ... ги сменям като ми станат скучни-извинявай за интимния въпрос ,но действително ли обичаш някого
13
0
 
3
 
! Отговори
ист преди 3 месеца
Сношаването не е повод за запознаване и опознаване.
12
5
 
2
 
! Отговори
Стефан д-р Чолаков преди 3 месеца
ел пико дел гойо: Грозните са уберкомплексирани и затова нямат души. Красивите са убертъпи и затова нямат души. Биололгията е жестото нещо. И едните и другите са кухи лейки. Горките ужажори :) :)
11
2
 
1
 
! Отговори
Стефан д-р Чолаков преди 3 месеца
До 11: И аз него дойдох да питам ! Мира не ми дава това момче !
10
0
 
4
 
! Отговори
До 13 Узунов преди 3 месеца
Сърмите могат да са не само две, ами цяла тава.
9
3
 
12
 
! Отговори
Има! преди 3 месеца
Ако е вътре е интимност, докато не е вътре е близост. Жените ще го обяснят по добре!
8
1
 
4
 
! Отговори
ел пико дел гойо преди 3 месеца
Идвам за да видя реакции :p Но знам, че моята логика е прекалено чужда и едва ли някой ще я схване. Странно, как винаги съм сама с моето мислене по темата. Все пак дори древните гърци са правили разликата между видовете любов. Просто трябва повече мисъл в нещата.
Да, женско съм.
7
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Михаелче, това в трамвая е близост, но не е интимност. При доктора е интимност, но не е близост.
6
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До ел пико дел гойо

Не уточняваш, ти мъжко ли си или си женско?
5
13
 
15
 
! Отговори
ел пико дел гойо преди 3 месеца
Не разбирам защо хората свързват любовта със секс. Аз яко ги деля тези двете и така съм добре - никой не може да ме нарани. Обичам само един мъж, а тези за чукането ги сменям като ми станат скучни. Е, още съм само на 19, така че може пък да намеря голямата любов един ден. Кой знае. Просто повечето жени не схващат, че всъщност мъжете обичат само с очите си. Ако си грозна жена никой няма да те "обича" - биологията е жестоко нещо. Истинската любов е платонична и душевна. Всичко дриго е чукане.
4
2
 
8
 
! Отговори
Шоп преди 3 месеца
До Анонимен:
Ако нема сех, ще има бох.
3
3
 
25
 
! Отговори
Селянинът с колелото преди 3 месеца
Първото е без гащи, а второто е със.
2
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Я да видим, кой не прави сех в момента...
1
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
КЗЛ!