Как да накарате детето да се храни по-здравословно?

Не ги ограничавайте напълно от сладкишите
7
Как да накарате детето да се храни по-здравословно?
Снимка: istock

Да кажеш на дете да се храни здравословно не е достатъчно. Всяко дете иска да яде бонбони, шоколади, пица и чипс. Малките деца нямат осъзната мотивация да се грижат за здравето си. Тя е задача на родителите. Задача, която в много случаи се оказва изключително трудна. За доброто здраве на подрастващото дете е много важно то да приема полезна храна и да намали до минимум приема на вредни преработени и сладки продукти.

Как да накарате детето да се храни по-здравословно всеки ден?

Планирайте закуските и междинните хранения

Когато става въпрос за хранене, планирането е най-добрият начин да се ограничи приемът на вредни храни. Това важи както за децата, така и за възрастните. Щом имате предварително подготвена здравословна междинна закуска в кутия в чантата си, вероятността да посегнете към шоколадово блокче или готов кекс от магазина е по-малка.

Дори да не можете да подготвите всички междинни закуски предварително, можете да си позволите да купите някакъв готов продукт, в който обаче да има баланс между въглехидрати, протеини и здравословни мазнини.

Придържайте се към рутината, доколкото можете

Всеки родител знае колко трудно е наистина всичко в ежедневието на детето да бъде структурирано в точно определена рутина, която цели да осигури най-доброто развитие за подрастващия малчуган. Има твърде много обстоятелства, които пречат на спазването на тази рутина. Въпреки това е важно да не се отказвате.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако влезете и видите здравословните манджи на жените от бг мама ще повърнете пред клавиатурата.Сипали в чинията на мъжа си авокадо на пюре, лимец, кюфтета в кавички от някакво растение, което вирее по полетата, салати с авокадо, пюрета от тиква.Аз бих умряла от глад с това меню.И не съм дебела да кажа.
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен до 1: преди 4 години
По-добре добро дете, отколкото никакво, умнико.
3
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Толкова може таз дръзкача
2
1
 
5
 
! Отговори
123 преди 4 години
Пълна с противоречия статия.
1
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мъдър човек беше казал "най-лошото е да отгледаш дете по учебник- да те слуша, да не възразява, да си ляга рано, да се храни добре, да си мие зъбите и да не плаче".