Знаци, че партньорът ви е имал токсични връзки

Той се нуждае от постоянно доказване на любовта
5
Знаци, че партньорът ви е имал токсични връзки
Снимка: Istock

Колкото и добър психолог да си по природа, невинаги е лесно да разгадаеш кристално ясно поведението на партньора си, особено в началото на връзката. Някои хора умело прикриват мислите си по една или друга причина. При повечето това е механизъм за съхранение, изграден от предишния им опит в живота и връзките. Така някои хора реагират по определен начин заради лошия си опит в токсичните връзки в миналото, който ги кара да се държат резервирано и в настоящите си връзки.

Ако вашият партньор проявява следните признаци, той вероятно крие лоша история и негативен опит с токсични взаимоотношения от миналото си, които определено рефлектират върху сегашната ви връзка.

Те се разкриват много бавно

Когато човек е бил наранен в миналото, защото е бил открит и е давал всичко от себе си във връзката, е нормално да бъде внимателен впоследствие. Горчивият опит учи. Една от поуките е да бъдете внимателни с впускането с цялото си сърце в една връзка, която може отново да ви накара да страдате дълбоко. Ако забележите такива признаци у партньора си, не го насилвайте да споделя и да се разкрива пред вас. Когато се почувства готов, той сам ще го направи.

Бързо се разгневява

Токсичните връзки в миналото са емоционално изтощителни и често включват голяма степен на психическо „износване“, което се проявява под формата на гняв. Партньорът ви се пали от най-малкото. Казали сте му нещо дребно например, от което не сте очаквали кой знае каква реакция, но е възникнала бурна гневна вълна. Без да искате сте напипали болезнена точка от миналото, което е отключило лавина от гняв.

Когато човек се чувства безсилен и обезсърчен в любовта, той може да реагира остро без това да е породено от особеностите на характера му, а от историите в миналото му. Явно партньорът ви е бил подложен на силно токсична любов, ако реагира така.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: интимнолюбовни връзки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
2, 3, 4 - Ти почерпен ли си или проблемът е от друго естество?
4
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мисля че мамини хора са тези които чакат на мама и на татко а човек които се се оправяш сам цял живот не ми прилича на мамино детенце а има и друго ако на някои нещото не му харесва нека не общува сас този човек можем да си гледаме спестения живот
3
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва да се дариш САС хората по определен начин иначе няма да разбереш какви са и каква им е целта може би детското даржание има умисал а
2
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ха ха някои тук са толкова тапи че не бива и изобсто не схващат а си правят анализи които изобщо не са верни но всеки има право право защото някои е имал токсични враски защото не обича да го мамят и когато разбереш ставаш лош а няма как човек да не реагира на тапотии това не гляв просто някои хора си ваобразяват
1
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Той е установил, че може да бъде момчето на мама само при онази, която го е родила. Също и че жените, които харесва, търсят в негово лице мъж, а не капризно момченце, което да дундуркат и глезят. И не щат да му прощават, когато се отнесе с тях като с пар.ц.ал или като със салфетка за еднократна употреба.Научил е всичко това по трудния начин. И сега се пробва - ще намери ли все пак някоя, която доброволно би заместила майка му или ще се наложи най-после да стане мъж. В момента тества Вас.