4 причини, за които се карат двойките

Парите са една от най-честите причини за конфликти, спорове и скандали
11 юли 2020 01:15, Михаела Лазарова
4
4 причини, за които се карат двойките
Снимка: Istock

Двойките спорят, изпадат в конфликти и се карат. Когато в тази омагьосана игра е намесена любовта, всичко все пак се подрежда. Взаимните интереси, обичта, готовността за компромиси са нещата, които помагат на връзката да продължи напред. Колкото и да се обичате и уважавате, конфликти винаги възникват, особено някои общовалидни за повечето връзки, които според психолозите са напълно нормално явление и не трябва да будят повод за притеснение и раздяла.

Пари

Парите са една от най-честите причини за конфликти, спорове и скандали. Те са централна тема във всяка връзка. Животът ни се върти около парите, дори да не сме материалистичен тип хора, те са средството, с което боравим и от което се нуждаем всеки ден. Повечето двойки имат различия по отношение на парите, разбирането за тях, харченето, спестяването. Споровете за парите са нещо напълно нормално. Те се появяват в някакъв момент дори при най-хармоничните във финансов смисъл двойки, които имат сходни разбирания. Стига парите да не са непреодолим проблем, споровете за тях не би трябвало да са повод за раздор.

Секс

Между двама души почти винаги съществуват различия в секса без значение колко силно се обичат. Любовта и сексуалните нужди и желания са две различни неща, които не зависят задължително едно от друго и невинаги се допълват. Част от проблема е и социалният натиск, очакванията, силно преувеличените интимни преживявания в киното, всичко това повишава очакванията към секса, но и стресът. Когато очакванията към секса във връзката или брака не се оправдаят, често партньорите се обезсърчават и разочароват.

Успешните връзки, в които хората живеят в хармония със сексуалните си различия и любовта си, партньорите имат по-реалистични очаквания към секса и връзката въобще. Това понижава нивото на стрес и безпокойство по отношение мисълта "щастлив ли съм" и "получавам ли това, от което се нуждая", които най-често са в основата на конфликтите, породени от сексуални различия.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

 


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
3
 
9
 
! Отговори
Robinzon преди 2 месеца
Е как бе нали парите не били важни.За жените не е важно как се изкарват а как се харчат.
1
8
 
6
 
! Отговори
ШибиРиби преди 2 месеца
Аз искам фгъза тя иска фостата, компромиса е отивам при съседката, пуска фшондака фостата и фгъза. Голям шлем.