3 неща, които да не казвате на партньора си

Фрази, като „не мога да живея без теб“, предизвикват усещане за вкопчване
25 ное 2020 01:00, Михаела Лазарова
13
3 неща, които да не казвате на партньора си
Снимка: Istock

Едва ли съществува човек, който да не е казвал утвърдителни думи на признателност към партньора си. Много често погрешно смятаме, че ако изразяваме благодарност и признателност към половинките си чрез така наречените думи на любезност и обич, това всъщност може да влоши нещата още повече, без изобщо да си даваме сметка за това.

Според специалисти психолози по отношенията и връзките единственият „комплимент“, който трябва задължително да избягвате, както и всички производни на него е фразата „не мога да живея без теб“.

Може би си мислите, че партньорът ви много ще се радва, ако чуе тези думи от вас, но всъщност това изобщо не е така. Тези думи и производните на тях оказват огромен подсъзнателен натиск върху половинката ви, а вие дори не го осъзнавате.

Фрази, като „не мога да живея без теб“ предизвикват несъзнателно усещане за вкопчване, за пристрастяване, при което партньорът ви започва да получава тежка психологическа отговорност, която не осъзнава, но усеща подсъзнателно. Това активира инстинкти за бягство и отдръпване, които всички ние имаме. Когато единият от партньорите заявява пълната си отдаденост на човека до себе си и желанието си да му се посвети изцяло, като в замяна очаква същото, това кара човекът отсреща да чувства тази отговорност твърде сериозна, дори дотолкова, че да предизвика негативни емоции и всъщност да изиграе лоша шега във връзката вместо да ви сближи.

Негативните емоции могат да ви направят нуждаещи се в очите на партньора ви, зависими, дори без достойнство, което е всичко друго, но не и привлекателно. Хората са привлечени едни от други, когато живеят страстно, излъчват привличане, което се корени най-вече в самоувереността. В този смисъл поставянето на партньора на пиедестал и непрекъснатото повтаряне, че животът ви зависи от него и че само той има значение в него ви изиграва най-лошата шега, за която не си давате сметка. Изтощително е за партньора ви да смята, че е патерицата, на която вие се крепите.

Вижте защо не трябва да изричате тези думи никога пред партньора си.

„Ти си целият ми свят“

Доктор Лора Луис, лицензиран психолог и основател на Couple Therapy в Атланта казва пред bestlifeonline.com, че този вид фрази могат да бъдат огромен червен флаг, особено ако връзката ви е сравнително нова.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
монтьорчето преди 1 месец
До anonimen
С жена ти Нинито например,а не с разни маникюристки, клиентки от орфейското сервизче или виртуални въображаеми свалки - но всичко това си има обяснение - харманлийското монтьорче толкова може, просто е много ниска летва, с една прочетена книга, без образование, не може да води смислен разговор, само стойки и претенции без покритие. А малкото му харманлийско бананче е тотално изгнило,не става за нищо, самолетчето му е за бракуване, че не излита, а ако излети, полета е 2 минутки макс
8
3
 
3
 
! Отговори
До Анонимен 5 преди 1 месец
Вярно е. Има моменти, когато не могат да се гледат. После напрежението отслабва, до следващия момент, в който поради някаква причина пак настръхват един срещу друг. Но докато децата са малки, не се разделят заради тях. Пораснат ли децата,
повечето семейни хора вече са свикнали с брачната си половинка. Замислят, че след раздялата ще трябва или да живеят в самота, или да рискуват да попаднат на друг/а подобен/подобно. Някои пък не искат да си усложняват живота със сложната делба на имуществото.
7
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 3

Бре! А коя е твоята и коя е вашата?
Вижда се, че си попаднал в много сложна ситуация.
6
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако чувате често подобни неща означава,че ви манипулират успешно.
5
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"ако обичаш съпруга си ,защо да не му кажеш,че не можеш да живееш без него?"

Защото не е истина.
4
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
те на определена възраст не се понасят брачните двойки
3
5
 
5
 
! Отговори
не вярвам в мантри преди 1 месец
не вярвам в мантри
2
9
 
14
 
! Отговори
SS преди 1 месец
С много редки изключения,всичко съм казвал на жена си.И дори и това,че незнам какво бих правил без нея.Осигурих и стандарт за който тя не бе и сънувала и в най розовите си сънища.Когато я доведох в страната ни ,тя не знаеше нито езика,нито обичайте,нито манталитета ни.Непознаваща никого освен мен.Сега тя счита България за своя родина.Моята азиатска принцеса.
1
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Обаче ако кажете пред свекървата тези неща относно сина й и освен това се закълнете, че вечно ще се грижите за него като за СВОЕ ДЕТЕ и това ще е задача № 1 във Вашия живот, тогава тя може и да погледне с добро око на Вас.