Защо намирането на истинска любов е рядкост

Няма единодушен и еднозначен отговор, общовалиден за всички
21 дек 2020 23:30, Михаела Лазарова
40
Защо намирането на истинска любов е рядкост
Снимка: Istock

Намирането на истинска любов, която да устои на времето и трудностите, е рядкост. Ние всички идваме на този свят с желанието да обичаме и с нуждата да бъдем обичани и приемани каквито сме. Но какво се оказва толкова трудно в намирането на любовта? Защо понякога изглежда невъзможно да я открием? Губим ли по пътя си разбирането за любовта, вярата в нея? Емоционалният багаж, който натрупваме като възрастни, може да се окаже пречка за поддържането на връзката и вярата в партньора. А може и да бъде наш учител. Зависи кое от двете ще изберем.

Трайната любовна връзка, базирана на доверие и всеотдайност, се гради и върху състрадание, прошка, приемане, вярност, чувство за безопасност. Това са все поддържащи качества във връзките, които са важни и които много често пропускаме.

Защо откриването на истинската любов е толкова трудно?

Няма единодушен и еднозначен отговор, общовалиден за всички, но със сигурност често бъркаме в избора си на партньор, вглеждайки се във външния вид, сексуалната съвместимост, парите, интересите, начина на живот, които са все мимолетни качества за една връзка.

Това е и един от общовалидните отговори за въпроса защо не намираме истинската любов, която да устои на времето и изпитанията в живота. Много често не сме истински наясно кое е важното за отношенията, като се заблуждаваме, че общите интереси, еднаквите хобита биха били ключ към тайната на успешната връзка.

Всъщност хората имат нужда от много по-дълбоки емоции, качества и подсъзнателни нужди, които в даден момент оказват влияние върху връзката. Ако тя е неустойчива, ако партньорът ви гледа повърхностно на отношенията и изисква, а не дава от себе си, тогава това не е вашият човек.

Важно е да си отговорите на въпроса какво е определението ви за истинска любов. За всеки човек то е различно. Не можете да търсите едно и също нещо, като всеки друг. Все трябва да има неща, които са от изключително значение за вас и с тях не бихте направили компромис.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още по темата: любовромантикаинтимно
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
0
 
! Отговори
Helena Mark преди 2 години
ТРЯБВА ДА СЕ ПРОЧЕТЕ:Чувствам се толкова щастлив, когато пиша това свидетелство, казвам се Хелена Марк. Сега съм с любовта на живота си, съпругът ми ме напусна заради друг мъж и потърсих помощ навсякъде, но никой не можеше да помогне, миналата седмица намерих информацията за контакт на д -р Огунделе, обясних му всичко и след 24 часа работата му съпругът ми ми се обади по телефона и поиска моята прошка, д -р Огунделе е мощен, свържете се с него на WhatsApp или Viber: +27638836445. Той е честен и
33
0
 
0
 
! Отговори
Dion Dublin преди 2 години
Казвам се Дион Дъблин, от Финландия. Искам да споделя свидетелството си тук, жена ми ме напусна повече от 6 години, търсих помощ навсякъде, но никой не можеше да ми помогне. Свързах се незабавно с д -р Огунделе и той отговори и започна работата си след 24 часа жена ми, която напусна преди 6 години, ми се обади и се върна у дома, този човек е много мощен, свържете се с него за всякакъв вид помощ на WhatsApp/Viber: +27638836445.
32
0
 
0
 
! Отговори
Tessy Rice преди 2 години
Аз съм Теси Райс от Ню Йорк, споделям историята си от живота тук, съпругът ми ме остави с 2 деца в продължение на 11 години, след като търси помощ навсякъде, никой не може да ми помогне да си я върна, видях реклама за д-р Огунделе, Spellcaster, аз се свързах с него, след като направих заклинание, 24 часа по-късно съпругът ми се върна, този човек е много мощен. Ако се нуждаете от помощ във връзката, семейството или заболяването си, свържете се с д-р Огунделе на WhatsApp / Viber: (+27638836445).
31
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При истинската любов почти не мислиш за нищо друго освен за човека, когото обичаш. Всичките ти действия се свеждат до това да си заедно с този човек. Всякакви злини, даже смъртта, ти изглеждат маловажни в сравнение с това да не си заедно с този човек. Няма никакво значение дали имате общи интереси или нямате - това е нещо съвсем странично. Рядкост е някой човек да изпита истинста любов - може би един на 100 човека или един на 1000.
30
2
 
1
 
! Отговори
4321 преди 3 години
До НеразбиркоДоста грешиш в твърдението си, определено. Много егоистично е да смяташ, че само ти си срещал любовта. Не е така със сигурност.Щом не си успял да я задържиш, не е била достатъчно истинска и силнаНе е добре да живееш в миналото, ще пропилееш живота си в самосъжаление.
29
1
 
2
 
! Отговори
Неразбирко преди 3 години
Уважението и доверието може да ги има, а може и да ги няма при истинската любов и пак повтарям, много малко хора са я изпитвали. Ако не я бях срешнал преди повече от 30 години, и аз щях да смятам като теб, че всеки я е срещал, защото нямаше да знам какво е.
28
1
 
2
 
! Отговори
всъщност преди 3 години
До НеразбиркоНе е така, не си единствения, който е срещал истинската любов, всеки от нас я е срещал, въпросът е доколко си я оценил и какво си направил, за да остане в живота ти. Що се отнася до уважението и доверието- и двете са абсолютно задължителна константа.
27
1
 
4
 
! Отговори
Неразбирко преди 3 години
Истинската любов е много по-различна от уважението, разбирателството, средната душа и т.н. Повечето хора си нямат и понятие какво е истинска любов и никога не са я изпитвали. На мен ми се случи преди повече от 30 години и още не мога да я забравя.
26
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди любовта, мисля че едното качество което партньорката ми трябва да има е уважение, трябва да има взаимно уважение.
25
12
 
3
 
! Отговори
!!!! преди 3 години
Жените са виновни в 99 % от случаите , те станаха гадни и долни използвачки и материалистки, с много малко изключения, един мъж винаги може да се влюби в друга жена, но жената е тази, която крепи семейството, ако го обича, ще му прости, ако се е случило само веднъж за 20 години брак............но малко жени са склонни към прошка и състрадание.........заради една изневяра жените слагат край на нещо, което мъжете са градили и жертвали през целия си живот!!!
24
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дайте инфо за Сатурн и Юпитер, не занимавайте народа с глупости.
23
2
 
4
 
! Отговори
Унуфрий истинския преди 3 години
Каква сродна душа - няма такова нещо, това е някаква заблуда. Има и любов, ама има и писани и неписани закони. Ако мъжа го мързи и не носи пари в къщи любовта и сродната му душа си заминават много бързо и илюзиите се разбиват.
22
3
 
2
 
! Отговори
5 години преди 3 години
срок на годност в най-добрия случай. След това ремисия.
21
1
 
2
 
! Отговори
Блясък преди 3 години
Хората имат нужда от подсъзнателни нужди...
20
5
 
12
 
! Отговори
У преди 3 години
Любов ли... Не ми е познато това чувство. И не държа са се влюби някой в мен. Държа на уважението и разбирателството. Не е добре, когато нямаш човек с който да споделяш. Много хора са в някакви постоянни игри. Кратко се живее, за да се занимава човек с това. Доказване, оправдаване и отидем към още по битово първичните изневяра и караници. Отдавна разсъждавам за ролите, които играем в нашия биографичен филм...
19
7
 
17
 
! Отговори
Не Става така лесно преди 3 години
Да намериш с родната си душа в този живот е изключително трудно а ако случайно се разделите след това болката е неуписуема затова понякога е по добре да си сам дори и за малко да преосмисли нещата и да стоиш здраво стъпил на краката си а че жените търсят материални облаги е повече от ясно за съжаление и времената са такива, лека вечер на всички и весели празници,,,
18
8
 
12
 
! Отговори
Просто е. преди 3 години
Защото повечето се "влюбват" само в добрите качества в другия. Мъжете се влюбват почти само в красотата, а представителите на моя пол в повечето случай просто искат деца, защото така им се казва, но ако ги попиташ за истински причини защо точно те трябва да си предават генотипа, нямат отговор. (Много зло произлиза от това мислене) Познавам един на 40, който е *** и изневерява, но все пак смята, че трябва да си предаде гена. Ще научи сина си да играе видео игри... друго не. Безмозъчно е.
17
2
 
2
 
! Отговори
С/Н преди 3 години
До 5Вярно казано, Пламене!
16
6
 
24
 
! Отговори
No marriage pls преди 3 години
Тук става въпрос за любов. Вие пак почнахте, кой ще гледа децата? Любовта, привличането, секса са на едната страна, на другата са сметките, децата, роднините и т.н. Последните десетилетия, бракът се използва от жените да сложат хомота на някой объркан. От познатите, или се разведоха, или са заедно заради децата, отдавна няма нищо помежду им. Е, аз да стоя нещастен с някого, когото не понасям, остатъка от живота заради някакви хора, няма да стане. Феминистки, моля да започнете с минусите
15
5
 
11
 
! Отговори
пламен преди 3 години
Основно правило: В брака са приятни първите двайсет полови акта. Другите са по задължение.Единия помага на другия, не заради самият него, а да не избяга и да се травмират децата.