6 будистки любовни правила за щастлива връзка

Обидата се спира с любов, а не с обида
12
6 будистки любовни правила за щастлива връзка
Снимка: Istock

Когато търсим утеха, решение, мотивация, любов, винаги се обръщаме към мъдростите. В тези думи често намираме отговорите, от които се нуждаем. Днес споделяме 6 будистки правила за любовта.

Ако наистина обичате себе си, никога не бихте могли да нараните друг

Това е първата стъпка от истинското намиране на любов. Да осъзнаете, че трябва да обичате себе си. Когато започнете да се обичате, вие ще създавате здрава основа за трайна връзка с някого. Когато обичате истински себе си, виждате отражението на тази любов в някой друг. Това е така, защото всички сме свързани духовно.

Мирът идва отвътре. Не го търсете извън вас

Някои хора вярват, че някой или нещо може да им даде вътрешен мир и любов, от които се нуждаят. Но това не е така. Според източната философия, когато правите това, вие се настройвате за евентуално разочарование. Това е така, защото всичко е мимолетно. Емоционалното щастие идва и си отива като вятъра, докато истинското щастие идва от състоянието на битието – случва се естествено отвътре. Когато забележите колко пълни се чувствате отвътре, тогава може да предложите съдържание на една връзка.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: бракБудалюбов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кама сутра, само камасутра.
9
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонименза мислите на Буда!Вероятно живеещите около него имат само едни и същи мисли - да се размножават.Резултатът е виден.Милионни тълпи от мръсни и гладни хора.Да бъде реалисти!
8
1
 
1
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 3 години
Тези ли ще дават съвети?Дето на 250 милиона от 4-тата каста никой не обръща внимание, даже не ги забелязват?Тези ли ще дават съвети, дето щом им падне сама жена, започват забавата?Тези ли ще дават съвети, дето ядат на земята, живеят в мръсотия, плодят се непрестанно и се къпят по 2-3 милиона едновременно в реката, където плува всичко?Хайде марш обратно!
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 1Расист!
6
0
 
3
 
! Отговори
до монтьорчето преди 3 години
До АнонименДо Анонимен 2 - онзи с мацкатаКоя мацка от всичките, динка, че ти това го казваш на всичките мацки, едно и също на всичкиСпри да досаждаш, всички ти се смеят, пиши по темата и не досаждай на другите с едно и също всяка нощ.
5
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Човешките ценности във всички религии са едни и същи, просто са казани с различи думи. Обичам да търся приликите, които ни обединяват! Вярвам, че съединението прави силата!
4
1
 
1
 
! Отговори
а ако този преди 3 години
който ни сдобряваше е починал?
3
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Всичко това, което сме ние, е резултат от мислите, които сме имали." - Сидхарта Гаутама Буда
2
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Въпреки всичко мацката във бг си я обичам и тя винаги ще ми бъде на сърце
1
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На тези географски ширини сме християни и имаме други ценности!