Кои са причините да се връщате отново при бившия си?

Не се отказвате лесно
30 май 2021 22:30, Михаела Лазарова
32
Кои са причините да се връщате отново при бившия си?
Снимка: istock

Толкова много хора се връщат към бившите си партньори въпреки гнева, въпреки нещастието, което понасят всеки ден. Раздялата изглежда толкова невъзможна, че ги кара да се връщат отново и отново към познатото зло, вместо да продължат напред. Цикълът на страданието се повтаря като в омагьосан кръг, а вие нямате отговорите на въпроса „защо го правя?“.

Възможните отговори са няколко. Най-честите сред тях са свързани с неосъзнатостта на проблема във връзката и страха от новото и непознатото. Много хора избират комфорта на сигурността в нещастието. То им е познато и са свикнали с него дотолкова, че дори някои смятат, че го заслужават.

Кои са причините да се връщате при бившия си отново и отново?

Все още се надявате на остатъци щастие

Онези моменти, в които сте били заедно, смели сте се, били сте щастливи и сте се радвали един на друг изплуват в съзнанието ви и ви припомнят защо е избухнала любовта между вас. Хващате се за тези моменти и спомени като за последен пристан. Лъжливото усещане, че тези моменти ще се върнат отново и ще възродят любовта ви, ви карат да правите една и съща грешка няколко пъти – да се връщате при човек, с когото щастието вече е някъде в миналото.

В началото на връзката ви това щастие ви е събрало и е поддържало отношенията ви, но щом то е вече в спомените ви и вместо да го изживявате, вие само се сещате за него, това е знак, че трябва да продължите напред.

Не се отказвате лесно

Никой не иска да се проваля в отношенията си. Дали сте обещание, че ще бъдете заедно. Истински сте вярвали в любовта си. Искали сте всички усилия, които сте положили, да са имали смисъл и значение. Трябва да приемете реалността, за да продължите напред. Не се вкопчвайте в идеята за връзката и щастието, а вижте картината обективно.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още по темата: любоввръзкиинтимно
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
0
 
! Отговори
Менмилхко 47 год преди 2 години
Аз съм класен тип и все още на никоя не съм бивш- връщат се пак и пак пред вратата на бай Минко и чакат на опашка както през соц-а са чакали майките им. Жадна никоя не е оставала.
6
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма причина да се върнеш при някого с който явно не ти е ок. Аз много си го уважавам и обичам бившите. Приятели сме, пием по бира чат - пат, обаче едва ли бих се върнала при някой от тях. Безсмислено е - загуба на време.
5
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защото е осъзнала, че керестето на бившия с глава като на малко кученце идеално запълва местенцата. Много от бившите ми си се връщат още и още и директно ми казват, защо го правят.
4
0
 
14
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Една бивша,която се завръща при Вас го прави,за да Ви довърши,след като вече Ви е унижила,бидейки с някой друг. Просто не допускайте никоя бивша до себе си !
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нашите са много по коя от Тех има само една бивша при която се бих върнал и тя е във бг
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никога
1
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Елементарни са причините - не сте успели да намерите някой с по-голям или с повече кинти... иначе нямаше да се върнете. Всичко останало е ала-бала за психическото ви спокойствие.