Какво е "любовно бомбардиране" и защо трябва да внимаваме?

Това е типичен модел, наблюдаван във връзките с нарциси
27
Какво е "любовно бомбардиране" и защо трябва да внимаваме?
Снимка: istock

"Защо останах в насилствена връзка близо 15 години? Защото се надявах, че той отново ще се превърне в онзи невероятен човек, в когото се влюбих. Човекът, когото срещнах за първи път, когото обикнах и когото все пак виждах от време на време с течение на годините“, казва 35-годишната Корина от малък град в Калифорния. Нейната история разказва авторът Шарлът Хилтън Андерсън. Статията е публикувана в сайта thehealthy.com.

Корина говори за брака си с Коди (имената са променени с цел запазване на анонимност), който е приключил в началото на 2020 година. Корина казва, че се е влюбила безумно в Коди след първата им среща. И не само защото е бил очарователен и красив. Нещото, което наистина я е накарало да се влюби, бил истинският интерес, който той проявявал към нея.

"Той изслушваше толкова внимателно всичко, което казвах, задаваше адекватни въпроси, предлагаше да участва в много неща, съчувстваше ми, когато беше нужно, искаше да се грижи за мен. Почувствах се истински интересна, красива, най-прекрасната и желана жена на света“.

Коди закрепил връзката им през следващия месец с поток от подаръци, вечери навън, дълги разходки, разговори до късно през нощта. Някои от подаръците били доста скъпи и големи. Корина получила дори куче, което той наричал „нашето бебе“, с което подчертавал колко е готов да бъдат семейство.

Само след няколко седмици връзка Коди помолил Корина да се преместят да живеят заедно. През първите няколко месеца нещата между тях били удивителни. Връзката им била точно такава, за каквато Корина е мечтала цял живот. Но след това нещата започват да се променят. Първоначално неусетно и бавно, но след това все по-осезаемо.

Корина започнала да разбира, че онзи Коди – звездният и замечтан поглед, мъжът, който не иска нищо повече от това да я обсипва с подаръци и комплименти, не е този, за когото се е представял.

Какво е „любовно бомбардиране“?

Това, което Коди е правел с Корина, е класически пример за „любовна бомбардировка“, казва Рамани Дурвасула, лицензиран клиничен психолог, професор по психология в Калифорнийския държавен университет в Лос Анджелис.

„Любовната бомбардировка“ е термин, който описва интензивния период на внимание и обожание в началото на връзката. Този период често се характеризира с обещания за любов, бързо и много интензивно ухажване, големи подаръци, грандиозни жестове, имащи за цел да докажат любовта.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 2 години
Всяко нещо има начало и край. Без създаване на деца краят идва по - бързо в този американизиран свят. Хубаво четиво от Михи.
3
0
 
2
 
! Отговори
- преди 2 години
Те тия подаръци растат по дърветата. Много ясно, че това не може да продължава дълго. Виж за интереса, съчуствието и грижата, не става ясно защо приключват бързо бързо. Не дай си боже толкова да се е вживял в образа, че да ти е внушил че си толкова прекрасна че иска да има дете от теб, нещо като твое копие или негово, и след 3 месеца чао. Може да се отвратиш от мъже завинаги с такива бомбаджии.
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има хора идеалисти, вярващи в истинската любов.
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Любовта е до време. Остават само привързаноста и навиците. Когато брака не върви е най добре да се прекъсне. Не си заслужава целият ви живот да мине в мъгла.