5 мисли за повече щастие и успехи

Всеки нов ден е нов шанс за мен
27 юли 2021 07:30, Михаела Лазарова
3
5 мисли за повече щастие и успехи
Снимка: Istock

Какъв според вас е ключът към вътрешния мир, постигането на щастие, според разбиранията за такова? Въпреки че няма как да сме постоянно позитивни, а и не бива, защото в противен случай ставаме жертва на токсичната си позитивност, нашите мисли са утвърждение. За хубавото или лошото, според това, как избираме да играем с тях. Защото животът често е като игра, която има различни нива, понякога ни връща назад или минаваме през едно и също, докато не вземем поуките. Едно е сигурно – негативните мисли ни пречат. Затова се нуждаем от положителни утвърждения, като тези:

Избирам да мисля положително, докато негативността напуска тялото ми

Това утвърждение, казвайки си го или мислейки си го често, ни помага да бъдем много по-позитивни към живота. Усещаме се значително по-леко, сякаш сме се освободили от някаква тежест. Така положителните емоции засенчват токсичните, дори в трудни мигове.

Всеки път когато поемам въздух, се стремя да издишам негативност

Това е чудесен начин да си помогнете в стресови ситуации. Ако имате възможност се усамотете за няколко минути. Вдишвайте и издишвайте. Дълбоко, бавно, мислейки си, че с издишването вие премахвате от себе си всякакви отрицателни неща.

Приемам всички пречки и предизвикателства в живота си

В живота нищо не е постоянно. Понякога пред нас е цикъл от сложни ситуации, забавяния на цели, спънки, отлагане на мечти. Когато се противопоставяме на всичко това, ние губим кураж, униваме, лошите мисли се настаняват трайно в съзнанието ни. Но когато приемем случващото се, ние имаме мотивацията да не се отказваме. Подготвяме се за хубавото, за промяната, имаме силите да продължим напред.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Не забравяй да бъдеш щастлив." :)
1
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи примиряването е рецептата за успех аха