Защо е трудно да имаш връзка с нарцистична личност

Нарцистичните личности са изключително контролиращи партньори
11
Защо е трудно да имаш връзка с нарцистична личност
Снимка: Istock

Те са егоисти, много суетни, постоянно търсят начини да печелят одобрението на околните, флиртът не им е чужд... Нарцистичните личности – срещаме ги постоянно, ако се случи да ни пленят със своя чар, връзката с тях би била истинско мъчение. Нарцисът рядко се влюбва, а дори и да му се случи, това не променя неговата природа.

Защо е трудно да имаме връзка с него?

Не се интересуват от чуждите чувства

Нарцистичните личности често нараняват хората, с които имат връзка. Понякога осъзнават постъпките си, но не им пука, а в други моменти, дори не се замислят над тях. На тези, които са решили да има връзка с такава личност им е ясно още от самото начало, че трудно ще им бъде дадена възможност да изразят своите емоции, когато са тъжни, имат нужди.

Вместо това ще трябва да са там винаги, когато нарцистичният им партньор има нужда от подкрепа, разбиране, да го кара да се чувства щастлив. Ако се опитате случайно да споделите на такава половинка, че ви наранява, че не получавате достатъчно целувки, прегръдки, веднага вината ще ви бъде върната.

Никога нищо не е достатъчно добро

Нарцисистът е човек, който винаги има нужда от повече. Това важи за вашите идеи, за вас като личност, за усилията, които полагате във връзката. Нарцисът трябва да бъде удовлетворяван по всяко време, докато вие получавате съвсем малко от него. Постоянното му недоволство ще ви накара да се чувствате незначителни, че се проваляте във връзката си като партньор. Това не е любов. Това е игра. Колкото повече играете, толкова по-дълбоко падате в ямата на болката.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
0
 
! Отговори
Айде бе ? Верно ли? преди 2 години
Що се отнася до емоционална интелигентност много пъти съм се чудил кой точно е нарциса в цялата история ... Една котка ловува мишка с фланелка на която пише С2С - Тоест видиш ли котката е фен на Симеон 2 Сакскобурготски - трябва да се кръсти работата "Фенът" или "Почитателят"
4
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ХАХах какви са тези глупости!!!Това е за двата пола и най-много клони за жените. И двата лъжат за чуствата си и двамата са меркантилни за пари и се крадата един другиго. Нали промихне мозъците на младите "ВСИЧКО Е ПАРИ В ТОЗИ СВЯТ"хахахахахах
3
1
 
10
 
! Отговори
Гост преди 2 години
Освен, че манипулират нарцисистите са и патологични лъжци! Те лъжат за всичко и така изграждат своя чаровен и мил образ за пред света! Никога не разкриват истинското си лице, защото всъщност са страхливи, неуверени и с много комплекси! По-добре стойте далеч от хора с тази диагноза!!!
2
0
 
6
 
! Отговори
do 1 i 2 преди 2 години
1.Не сме зодии2.Всички сме нарциси. Разликата е, че някои са по-големи лицемери и не си го признават
1
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С жена - зодия козирог или телец - за нищо на света!!!