В кои ситуации не е необходимо да се извинявате?

Когато не реагирате веднага на нещо
25 сеп 2021 22:05, Михаела Лазарова
7
В кои ситуации не е необходимо да се извинявате?
Снимка: Istock

Колко често използвате думата „съжалявам“? А колко често се извинявате без да има необходимост от това? Въпреки че ненужното извинение се е превърнало в наш обичаен начин на общуване, учени смятат, че това всъщност намалява значително нашата увереност. Вижте в кои ситуации не е необходимо да се извинявате.

Когато казвате истината

Без значение дали се отнася до цвета на червилото на вашата приятелка или нещо по-сериозно. Според психолози, ползите от честността винаги преобладават над опитите да не нараните нечии чувства. Когато формулирате вашите мисли, които искате да споделите, не започвайте със „съжалявам“. Може да замените тази фраза със „според мен“, „мисля, че“. Ако ситуацията се отнася до това да дадете съвета си, това ще направи мнението ви много по-стойностно.

Когато искате да зададете въпрос

Напълно нормално е в някои ситуации да се чувстваме неудобно, когато ни се налага да зададем въпрос. Но според специалисти, ако искаме наистина да успеем, не бива да се извиняваме за това, че питаме, особено когато нещо не ни е ясно. Това не ни прави глупави.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен с алиби преди 2 години
Когато се изрежете здраво в асансьора.
4
1
 
3
 
! Отговори
Асан преди 2 години
На избори и след туй :)))
3
0
 
0
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 години
Не забелязвах тези неща, нов чужбина като виждах това....има разлика...
2
0
 
3
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 години
На бг му липсва в речника думата извинявай и благодаря. Казва оппаа...опаа. оп...и се изкашля леко като неразбрал Ко стана.
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Според мен и някой други учени Михаела ако спре със некой глупави статйй нема да има нужда от извинение целувки Моше и не прекалявай САС дресировката възрасни ора сме начално здравй благодарим за вниманието