5 знака, че вие сте егоистът във връзката

Непрекъснато изисквате от него специално отношение
11
5 знака, че вие сте егоистът във връзката
Снимка: Istock

Всеки човек носи своето его. При някои то е по-изразено, при други – по-притъпено и не толкова осезаемо влияе върху думите и действията. Егоизмът е една от най-човешките черти, които абсолютно всеки човек без изключение проявява малко или повече. Ако някой ви обвини, че сте егоисти, вероятно моментално ще отречете, защото това е първата реакция, която идва на всеки. Никой не иска да признае, че се държи егоистично, но истината е, че в даден момент всеки човек проявява егоизъм и търпи егоистичното поведение на другите – партньори, роднини, приятели, колеги.

Да имаш връзка с егоистичен партньор е едно от най-трудно преодолимите предизвикателства, на които не всяка любов може да устои. Някога мислили ли сте дали реагирате прекалено егоистично в дадени ситуации? Ако не сте, време е да се запознаете с признаците, които показват проява на егоизъм във връзката. За да се справите с тях най-напред е важно да ги регистрирате, осмислите и контролирате. Това ще ви помогне да сте по-добър партньор на половинката си.

Ако се чудите дали понякога сте голям егоист, ето и петте признака за това.

1. Приемате партньора си за даденост.

Егоистичното поведение се проявява не само в желанието си да имате повече, да контролирате, да взимате надмощие над партньора си. То може да се прояви и в това, че го взимате за даденост, което ви кара да не се стараете за връзката си, а да не мерите думите и действията си. С това наранявате партньора си, карате го да се чувства неоценен, а това предизвиква натрупване на напрежение.

2. Настоявате винаги да сте прави.

Постоянната борба за надмощие е един ефективен начин бързо и лесно да унищожите връзката си. Ако непрекъснато настоявате вашето мнение да се чува, вие да сте прави при всички обстоятелства, създавате непрекъснато напрежение във връзката. Играта на губещи и печеливши не е рецепта за устойчивост в отношенията. Това е предпоставка за влошаване на отношенията. За да има хармония между вас е нужно да има и равенство. Ако постоянно се опитвате да печелите във всеки спор и да налагате мнението си с дълбокото убеждение, че никога не грешите, това определено е егоистично поведение.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
3
 
7
 
! Отговори
" селянин " преди 2 години
... После в дупето му проникнете и сам ще разберете от какво сте бил лишен , но не се сърдете и с дамата си го повторете . Тя ще ви погали и тогава не мислете , а дълбоко проникнете . После я грабнете и до Методи я доближете . Той отново ще я оплоди и с ласки ще ви дари .
4
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нема нищо подобно казах ей неколко пари драздавам се на мацките даже и сам щтедар със Тех
3
2
 
9
 
! Отговори
" селянин " преди 2 години
Повикайте другаря Методи Механджийски . Той е готов за всички, тялото си да отдаде, до късмет да ви доведе. Вие само се усмихнете и гащите си свалете. За друго не мислете. С любов и нежност ще ви възнагради, ще ви оплоди и с късмет ще ви дари. Детето ' Чудо " ще ви се роди . Дупето ви ще разцъфне. Вие го смажете и пенисът му усетете. С проникващият му член той до екстаз ще ви доведе. На мъжът ви тялото си ще отдаде и пенисът му ще прибере. Устните си ще отвори и течността ще му разтвори. После в
2
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че то като чета точките, това се отнася за 90% от жените. Особено пък точката кой е правия
1
4
 
3
 
! Отговори
Мафията преди 2 години
МВР Перник работят за Организираната престъпност!Като нямаш Петрол внасяй Дрога и изнасяй ***, кради коли!