Типове личности, които да спрете да следвате в социалните мрежи

Всеки, който публикува токсично съдържание
23 мар 2022 15:45, Михаела Лазарова
7
Типове личности, които да спрете да следвате в социалните мрежи
Снимка: Istock

Социалните мрежи вече са огромна част от живота ни за добро или лошо. В тях общуваме с много хора, разнообразни, различни. Някои ни карат да се чувстваме добре, но други ни потискат. Всъщност, ние не сме приятели с всички, които имаме в контактните си листи или с онези, които следваме. Без значение коя социална мрежа предпочитате най-много, трябва да се замислите от кои личности имате нужда, кои от тях ви вдъхновяват и ви карат да се чувствате добре, за да ги следвате.Има няколко типа хора, които е по-добре да не следвате в социалните мрежи. Тяхното присъствие в нюзфийда ви по-скоро ви потиска и изсмуква енергията ви, кара ви да се чувствате зле, вместо да ви стимулира в положителна посока.

Социалните мрежи ни свързват по много начини, не всички от които са положителни. В тях следваме и хора, които не ни карат да се чувстваме добре, виждайки споделеното от тях съдържание. Затова е по-добре да спрете да ги следвате.

Кои са 5-те типа хора в социалните мрежи, които да спрете да следвате?

1. Бившите.

Колкото и да сте превъзмогнали раздялата си, не ви е нужно да виждате постоянно какво прави той в социалните мрежи. Това ви държи в миналото. Дори да сте останали приятели, можете да се освободите от постоянно нахлуващите спомени в главата ви всеки път, когато видите негова снимка в социалните мрежи. Просто се отърсете от това бреме, като спрете да следвате бившите.

2. Хора от гимназията или детството, които всъщност не харесвате.

Всеки има в контактите си хора, с които се е свързал в социалните мрежи само защото са били в неговия клас или са израснали в един квартал. Сред тези хора без съмнение има много такива, които всъщност реално никога не с те харесвали. Дори не си общувате. Те просто фигурират във вашите листи и от време на време се появяват на нюзфийда ви. Спрете да ги следвате, ако тяхното присъствие не ви носи положителни емоции.

3. Влиятелни личности, които понижават самочувствието ви.

Инфлуенсърите са навсякъде около вас. Те са част от медийното съдържание не само в социалните мрежи, но и в медиите. В социалните мрежи обаче е тяхната сила. Ако следвате влиятелни личности в социалните мрежи, които обаче ви карат да се чувствате зле, самочувствието ви се понижава, когато се сравнявате с тях, спрете да ги следвате. Нужни са ви личности, които да ви вдъхновяват, а не да ви карат да имате ниска самооценка, да се чувствате неосъществени в тяхното виртуално присъствие.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
3
 
! Отговори
В. преди 2 години
За съжаление понякога и тук можеш нещо да споделиш и да натовариш някого безразсъдно.
5
0
 
2
 
! Отговори
Диамантено цвете преди 2 години
Аз съм дар от БОГ ТАНГРА за вас ! Издигнете ме да стана цар на България ! Няма да съжалявате ! Няма да викам и няма да бъда лош ! Нека да бъдем реалисти и научно доказани специалисти !
4
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нормалните хора не "следват" никого "в мрежите". Нормалните хора си имат нормални лични контакти с тези, с които искат да контактуват, а в мрежите просто влизат в групи да почетат това, което ги вълнува и това също не е задължително.
3
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не използвам, и не следвам никой, изтрих всички тия апликации и се чувствам прекрасно.
2
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Уж сме по-свързани от когато и да било, а има ръст на депресиите в следствие на самота... Отделно познавам хора с по 10 профила, хиляди онлайн приятели, а стоят сами вкъщи на антидепресанти !
1
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спрете да ползвате т.н. социални мрежи. В Канада вече са блокирали/замразили банковите сметки на ония, които даже са дали по $10 помощи на Конвоя, следва отнемане на техните задгранични паспорти. Намерени са по лайковете и коментарите в подкрепа на протестите в Отава. Изразяването на мнение по социалните мрежи може единствено да ви навреди. А Фейсбук изобщо не може да ви свърже отново с никого - живота и съдбата просто разделя хора, които е трябвало да бъдат разделени.