7 неща, които според учените удължават живота ни

Осигурявайте си достатъчно витамин D
22 апр 2022 21:53, Михаела Лазарова
6
7 неща, които според учените удължават живота ни
Снимка: Istock

На какво според вас се дължи дълголетието? Дали е само на добри гени, здравословно хранене и консумация на зелен чай? Забавният сайт Bright Side споделя няколко любопитни резултати от изследвания, според които има малки стъпки, с които можем да удължим продължителността на живота си.

Без излишни коремни мазнини

Според западни изследвания, жените, които са в стадий на менопауза и имат прекомерни мазнини в областта на корема, могат да живеят по-малко. Учените смятат, че дори теглото да е в рамките на нормалното, ако жената има повече натрупвания в областта на талията, това крие известен риск за здравето. Според наблюдения на специалистите, жените с централно затлъстяване са по-склонни да развият диабет, сърдечносъдови заболявания и други.

Направете личното ви щастие приоритет

Може би няма човек, за когото да не е важно да се чувства щастлив, но според западни изследвания, личното ни щастие има реален ефект и върху нашето дълголетие. Удовлетвореността от живота, липсата на отрицателни емоции, оптимизмът и положителните емоции са това, към което наистина трябва да се придържаме, смятат учени, ако искаме да живеем по-дълго.

Смейте се по-често

Когато сме весели и се смеем, това не само променя качеството ни на живот, но може да добави и количество години. Според проучване, чувството за хумор намалява риска от развитие на сърдечносъдови заболявания и различни инфекции. Всъщност това е ресурсът за защита на здравето на мозъка, смятат специалисти.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И редовно ръганье.
4
2
 
20
 
! Отговори
Пепа преди 2 години
Емигрирайте в чужбина. Гаранции че ще си удължите живота. Ходете редовно по екскурзии, сметнете си мъжа, ходете на спа 1 път седмично, карайте колело, яжде скариди и омари, намерете си богат партньор
3
2
 
4
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 2 години
Всички учеви и подобни, да си сменят професията!!
2
10
 
5
 
! Отговори
Чичо преди 2 години
Свирката определено удължава кефа. Па и като и го туриш отзад и живота резко се удължава.
1
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Съседката леля Марга е бая дебеличка бабичка, но е на 84 години. Как да го тълкуваме това с излишните мазнини? Май на всеки човек организмът си е различен, различно понася всичко.