Символика на златната рибка и шаранът във фъншуй

Те са с голямо значение във фъншуй и в китайската култура
28 май 2022 11:32, Михаела Лазарова
3
Символика на златната рибка и шаранът във фъншуй
Снимка: Istock

Фъншуй е практика, в чиято философия е дълбоко заложено използването на различни символи, с помощта на които се привлича и канализира добрата енергия в дома и живота на човек. Фъншуй се стреми да хармонизира средата, в която човек съществува, за да създаде силна връзка между природата и духа. И тъй като част от природата са растенията и животните, те са най-използваните символи за внасяне на благоденствие, просперитет и изобилие в дома.

Златната рибка и шаранът са символи с голямо значение във фъншуй и в китайската култура. Навремето рибата е била значителна част от ежедневието на китайския народ. Риболовът е бил основно звено в икономиката, а рибата е била в изобилие. Ето защо нейният символ започва да представлява богатството и изобилието в китайската култура и във фъншуй.

Важен аспект е, че рибите се движат постоянно. Във фъншуй това означава, че енергията Чи е в постоянен поток, че жизнената енергия не спира да се движи. Рибите са олицетворение на неспирния поток от енергия в природата. Те са бързи, хлъзгави, промъкват се през всякакви препятствия, заобикалят всичко по пътя си.

Как да внесете символа на златната рибка или шарана в дома си за повече богатство и изобилие?

Създайте ъгъл на богатството

Аквариум с живи рибки, поставен на стратегическо място в дома, може да енергизира пространството и да привлече просперитет и изобилие. Зоната на богатството в дома обикновено се намира в най-отдалечения ляв ъгъл на жилището, погледнато от входната врата навътре. В тази зона можете да поставите аквариум с живи рибки, за предпочитане декоративни златисти или червени шарани.

Украса на входната врата за разширяване на възможностите

Възползвайте се от входната врата, за да помогнете на просперитета и богатството да влязат в дома ви. Украсете входната врата с изображения на златни рибки или шаран. Можете да окичите стената до вратата с картина, изобразяваща риби.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Сички преди 1 година
Плувки ако обичат