Как да задълбочите интимността във връзката?

Така ще задълбочите и връзката
Обновена: 7 юли 2022 21:13 | 7 юли 2022 18:09, Михаела Лазарова
5
Как да задълбочите интимността във връзката?
Снимка: Istock

Всяка връзка има своите възходи и падения. Невинаги нещата преминават гладко и определено невинаги пеперудите пърхат в корема ви с еднаква сила. Отношенията във всяка връзка преминават през различни етапи. Ако сте открили човек, с когото смятате, че искате да имате по-сериозна, дълбока и дълготрайна връзка, а защо не и семейство, вероятно бихте искали да задълбочите интимността си.

Интимността не е свързана само със секса, както повечето хора първосигнално мислят. Тя е нещо много повече от това. Интимността е допускане на партньора във вътрешния ви свят, където сте точно такива, каквито реално сте – силни, слаби, уязвими, не толкова приятни за околния свят, грешащи, но и прекрасни със своите несъвършенства. Там се намират мислите ви, чувствата ви в цялата им палитра.

Задълбочаването на връзката неминуемо преминава през задълбочаването на интимността, а заедно с нея и на любовта.

Как да успеете да задълбочите интимността и любовта си така, че да прехвърлите връзката си на по-дълбоко ниво?

1. Правете паузи по време на конфликти.

Ако ви звучи странно, не бързайте да отхвърляте паузите по време на спорове и дори скандали като нещо непостижимо и невъзможно. Всъщност, не е нужно да практикувате паузите само по време на конфликти. Можете да го направите всеки път, когато партньорът ви зададе въпрос, на който ви се иска моментално да реагирате. Необмислените реакции и думи са най-честите причини за разваляне на отношенията. Вместо това направете пауза, в която да обмислите какво да отговорите и как да реагирате. Това ще ви помогне да запазите и дори да надградите отношенията си.

2. Медитирайте.

Медитацията е начин да се свържете духовно със самите себе си. Чрез практиките на дълбоко дишане и освобождаване на мислите от всичко ненужно, ще успеете да се презаредите енергийно, да се прочистите от негативните мисли, да релаксирате нервната си система, да се научите да се свързвате със себе си на по-дълбоко ниво. Това ще развие уменията ви за комуникация във връзката.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пуштай му ифушите, и където поиска ! И никогиш не казвай, че те боли глава !
2
0
 
2
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Истината е една-като се ч...те
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ma много търкате коментaрите, бре, Ми6е... По-добре търкайте noтчuцuтe, лошо ако са разхлабeни...