6 начина да повишите вашата увереност

Грижете се за ума и тялото си
17 яну 2023 18:16, Михаела Лазарова
9
6 начина да повишите вашата увереност
Снимка: Istock

Липсата на увереност в себе си може да се дължи на куп причини. Семейната среда, в която сме възпитани винаги е водеща. Но има ли как да променим това и да бъдем по-самоуверени? Забавният сайт Bright Side споделя няколко съвета в тази посока. И не забравяйте, че добрата самооценка винаги има отношение към нивото ни на щастие.

Игнорирайте ограничаващите си вярвания

На всеки човек се случва да има такива. Понякога хората са склонни да се концентрират върху нещата, които смятат, че са непосилни за тях, а негативните мисли ги задържат от това да бъдат решителни. С времето започват да мислят за себе си като за хора, които нямат особени умения, които не се справят с трудностите в живота, губят желание да подобрят живота си, да разкрият талантите си.

Ако вие сте в подобна ситуация, обърнете внимание на мислите си. Не е срамно да не успеете в нещо, важно е да пробвате, да полагате усилия, да не спирате да се развивате и да не спирате да вярвате в себе си.

Изправете се срещу страховете си и поемете контрол над живота си

Когато позволим на страха да ни завладее, ние сме склонни да губим контрол над живота си и също така губим увереността си. Всеки има своите страхове и с тях можем да се справим, ако успеем да ги превърнем в актив за себе си. Така ще постигнем своята лична победа и ще можем да контролираме живота си независимо от всичко.

Не се сравнявайте с другите

В проучване от 2018 г. Изследователи установили, че хората, които се сравняват с други, особено с това, което виждат в социалните медии, изпитват голяма доза завист. И докато изпитват завист към другите хора, те също се чувстват ужасно със себе си. За да победите това усещане, никога не забравяйте да си напомняте за вашите успехи, дори малките. Сравнението с другите има смисъл, само ако е в малки дози и ви действа вдъхновяващо. Затова е важно и кого следвате в социалните мрежи.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
3
 
! Отговори
Г. Б. преди 1 година
Все повече хора са надъхани с този гнусен начин на мислене... Правят се на голяма работа, хвалят се, надуват се, а си остават същите *** без особена стойност. Истинската стойност се крие зад скромността.
6
0
 
5
 
! Отговори
В. преди 1 година
Всички успехи раждат увереност. И да има кой да ги оцени и да им се радва.
5
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пълен игнор за долно пробни актьори.
4
2
 
1
 
! Отговори
7 преди 1 година
Правете разкрасителни процедури и накрая може да ви заведат и на индивидуални танци:)
3
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-лесния начин е като не ти пука.
2
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Леле, това е по-зле и от Паоло Куелю, ако изобщо е възможно.
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мише, а това ще подобри ли секса?