Кои са нещата, които добрият партньор не би ви причинил?

Той държи на думата си и не ви лъже
17 фев 2023 23:40, Михаела Лазарова
19
Кои са нещата, които добрият партньор не би ви причинил?
Снимка: Istock

Лошото отношение във връзките може да има различни подбуди, но в основата му се корени ниско самочувствие, ниска самооценка и съмнение в себе си. Хора, които изпитват сериозни комплекси за малоценност от различен тип, имат склонност да проявяват негативно отношение спрямо половинките си.

Ако имате наистина добър партньор, той не би ви причинил някои лоши неща, които хората с ниска самооценка и комплекси биха причинили на половинките си.

Как типът партньор се определя от типа семейство, в който е израснал

Кои са нещата, които добрият партньор не би ви причинил?

Лошите навици не са приоритет за него

Един добър партньор, който държи на вас, не би ви пренебрегнал заради лошите си навици. За добрия партньор любовта и отношенията, хармонията и разбирателството са от първостепенно значение за връзката. По това ще познаете стабилността на психическото и емоционалното му състояние.

Той не ви заплашва физически и емоционално

Партньорите, които не си струват и които се възползват от вас, могат да ви накарат да се чувствате зле физически и емоционално. Не е нужно да ви посегнат или да ви крещят, за да изпитвате неудобство и дискомфорт във връзката. Има много начини, по които лошият партньор може да ви накара да се чувствате зле с думи и действия, дори бездействия. Добрият партньор няма да ви накара да почувствате тези неприятни емоции.

Не ви притиска да правите неща, които не са ви приятни

Добрият партньор никога няма да изисква нещо от вас на всяка цена. Нормално е партньорите във връзката да имат своите изисквания към половинките си, но ако ги налагат на всяка цена против волята на партньора си, това внася огромно напрежение във връзката и може да влоши сериозно отношенията.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
6
 
! Отговори
До Анонимен 5 преди 1 година
Ха ха ха ха, ти ме разсмя рано-рано. Няма как да знаеш, че снощи две по-възрастни дами изброяваха и обсъждаха екземпляри от тяхното поколение - амбициозната провинциалистка, но от късния соц. С много зор успява да се уреди да кара някакви няколкомесечни курсове в София. Тук се запознава с работник, с треньор на детска спортна група или с някой старшина. Представя се за студентка и в някои от тези случаи дори успява да се омъжи. На село се хвали, че е "хванала" софиянец с апартамент!
7
1
 
4
 
! Отговори
И друг вариант преди 1 година
Изброени са шест неща, които добрият партньор не би направил. Но има и друг вариант. Първите три от изброените неща той не прави, за да не си създава излишни неприятности. Другите три ги практикува, защото е егоист, особено ако е все още под крилото на родителите си (дори и вече да наближава 40-ия си рожден ден) и му се струва, че целият живот е все още пред него, че маминка вечно ще го обслужва, татенцето вечно ще има сегашните си връзки и влияние, а наивните момиченца вечно ще тичат подире му.
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хората правят грешки понякога.
5
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добрият партньор не е шкембак с анцуг и златни ланци и драгливо БМВ. Добрият партньор е благороден, галантен, образован, заможен. Знае как се комуникира. Подкрепя те в кариера и във всяко начинание. Няма как амбициозна провинциалистка да си намери такъв, разбира се. Те се сдушват с ММА бойците без 2лв. в джоба с 10-годишните БМВта, чието най-голямо постижение в живота е как продали нивите и купили бракма.
4
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Той, той, той... а тя?
3
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да, няма собствено: мнение, нужди и желания...
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да, това са нещата. Особено ако сте станали зависими от такъв партньор. Не се изолирайте. Всички ви обичат.
1
7
 
10
 
! Отговори
Даа преди 1 година
Той изтърпява всички капризи, излияния, изпълнява желания и издържа. Че и семейството ти. Има копче за вкл/изкл. Когато ти е удобно е вкъщи, иначе на работа. За човешко същество ли говорим?