7 причини мъжът ви да се държи грубо с вас

Той смята, че вие нямате проблеми
16 мар 2023 23:00, Михаела Лазарова
51
7 причини мъжът ви да се държи грубо с вас
Снимка: Istock

Вероятно тази тема е достатъчно деликатна и тези от вас, които са подложени на унижение отстрана на човека до тях, рядко са склонни да споделят. Постоянните забележки, язвителни коментари и злепоставянето пред близки и приятели могат да помрачат доскорошното ви семейно щастие и да поставят връзката ви пред сериозно изпитание. Ако се питате по кой път да поемете и каква може да е причината за това поведение от страна на любимия ви човек, в следващите редове ще ви предложим няколко възможни отговора на тези въпроси. Ето ги и тях:

Променете своите реакции

Ако толерирате неуважителното поведение на мъжа ви, той може да разчете това като сигнал, че всичко е наред и това да продължи. Едва ли можете да очаквате подобряване на ситуацията, ако не се намесите и не прекъснете по някакъв начин този порочен кръг на унизително поведение. Дори и да не сте допринесли за неговото отношение, за да се промени то, първата стъпка е да помислите как да контролирате реакциите си. Променяйки вашето отношение към него, вие ще успеете да промените и неговото към вас.

Ако уважението между вас вече е в миналото

Ако в началото на връзката ви сте имали взаимно уважение, а сега не е така, вероятно нещо се е случило. Между вас е застанал някакъв фактор, който е и причина за промяна на ситуацията. Замислете се дали мъжът ви ви е правил забележки или пък е изтъквал ситуация, която го е подразнила. Направете си ретроспекция и помислете в кой период той е започнал да се държи по този начин.

Не сте поставили граници

Ако неуважителното поведение винаги е било част от отношението му към вас, вероятно причината се корени в неговия характер и вашата неспособност да поставите граници. Ако се подценявате и страдате от липса на самочувствие, вероятно сте се примирили с това негово поведение още в началото на връзката ви, вместо да му покажете коя сте и какво е мястото, което заслужавате. Без да искате вие сте му дала да разбере, че вие сте окей с това отношение. В резултат на това, той не вижда проблем във вашите взаимоотношения, а вашите скандали и недоволство най-вероятно го изумяват.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
3
 
7
 
! Отговори
Амбър Хърд преди 1 година
Имате малък тиган и го ползвате рядко.
17
3
 
6
 
! Отговори
Дядо Кольо преди 1 година
Или ще слуша...или накрая ще яде на бебето крачето..средно положение няма.
16
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радвам се ако е така
15
2
 
5
 
! Отговори
В. преди 1 година
Липса на сходство в характера. Липса на изход във връзката.
14
1
 
9
 
! Отговори
д-р Фройдовски преди 1 година
Сравнявате го със съседа, който може всичко и е истински мъж?
13
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
има любовница
12
5
 
17
 
! Отговори
О хо хо преди 1 година
И всички " причини" са у жената??? ТЯ е ВИНОВНА той да се държи така???
11
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 10 Ами ако той харесва дунди, а жена му е решила да подражава на приятелките си и се е подложила на свирепа диета за отслабване? Взел я е човекът пухкава и закръглена, както на него му харесва и после какво? За 6 месеца тя се променя така, че вече й се броят ребрата! Е, как да не я ругае, ами че това си е чиста измама! Взимаш едно, а после то се оказва съвсем друго!
10
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И дебела.
9
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако мъжът е син на семейна двойка, в която съпругът се е държал лошо с жена си, значи той от дете е гледал такива отношения и ги е приел за нормални. Може да се промени, само ако самият той реши да го направи.
8
5
 
7
 
! Отговори
От 6 преди 1 година
М...у...х...л...ь...о - това замениха със звездички. Може да се нарече също и страхлив, безхарактерен, нерешителен човек.
7
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 3 - Ако и тя е грубиянка и е израснала в семейство, където всички се държат грубо един с друг. Такава жена си мисли, че това са нормалните семейни взаимоотношения.
6
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 1 Който търпи такава, не е грубиян, а ***.
5
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защото сте гpозна ?
4
7
 
10
 
! Отговори
(-_-) преди 1 година
Ами като върши глупости, държи се нагло и не се съобразява с мнението и желанията на мъжа си - естествено, че мъжът ще се озлоби и ще започне да грубиянства. Ако е по-чувствителен и кротък тип просто с времето ще изстине и накрая просто ще игнорира половинката си. Когато баланса се наруши и никоя от страните не е склонна вече да прави компромиси - чао и всеки се оправя поотделно.
3
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво има да се анализира при грубо, унизително и токсично поведение отстрана на партньора ?!! То е факт и нищо не може да промени такъв човек. Той показва своето, най-меко казано неуважително отношение към вас, тогава кое още ви кара да сте с него? Напускате го моментално и завеждате дело за тормоз. Съжителство с такъв човек е невъзможно, каквато и тактика да бъде приложена.
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По-добре да не знаете колко прилепчив е тежкият живот.
1
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Досадна, нагла, арогантна, недоволна, вечно искаща, твърде суетна и мрънкаща