7 идеи за семейни разходки през празничните дни

Водопад Скакля и Вазовска екопътека
16 апр 2023 18:35, Михаела Лазарова
3
7 идеи за семейни разходки през празничните дни
Снимка: Istock

Без значение какво е времето навън, ако имате желание, винаги можете да прекарате прекрасно заедно със семейството. Ако сте от хората, които обичат активните почивки, в следващите редове ви предлагаме няколко идеи за семейни разходки, с които ще направите почивните дни по-приятни. Ето ги и тях:

Посещение на зоокът

Тези места са една по-модерна алтернатива на зоопарковете. На голяма площ и в естествена среда можете да се любувате на най-различни животни – пауни, лами, кози, зайчета, камили и какво ли още не. Освен че те се разхождат свободно, ще имате възможността да ги пипнете, да се снимате с тях и дори да ги храните. Това ще се хареса не само на вас, но и на придружаващите ви деца, и защо не и баби и дядовци?

Стобски пирамиди

Едва ли сте подозирали, че в нашата страна съществуват подобни образувания. Но това е една природна забележителност, която непременно трябва да видите. Стобските пирамиди се намират в землището на село Стоб (Кюстендилска област), а причудливите им форми са образувани само с помощта на въздуха и водата. За предпочитане е да ги посетите когато времето е сухо, за да не затрудните изкачването си по пътя. Живописните им композиции носят различни имена – Кулите, Чуките, Зъберите, Братята и др.

Водопад Скакля и Вазовска екопътека

За да обходите пътеката в двете посоки ще са ви необходими около 3 часа. Нека обаче тази продължителност не ви плаши, тъй като маршрутът не е с голяма денивелация и е подходящ за деца. Водопадът Скакля се намира някъде по средата на пътеката, като в най-високата си точка достига до около 100 метра. След като завършите разходката, можете да хапнете вкусно и да се подкрепите в някое от близките села.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
2
 
! Отговори
И аз преди 1 година
Не мога да покрия на емили нереза изискванията за приятелство сори