10 причини да нямате желание за секс

Наскоро сте станали родители
24 авг 2023 23:00, Михаела Лазарова
32
10 причини да нямате желание за секс
Снимка: Istock

За никого не е тайна, че когато става въпрос за секс, желанието никога не е константа, особено при нежния пол. Често пъти можете да установите, че апетитът ви за плътски удоволствия може да се влияе от настроението, нивата на стрес и редица други причини. В следващите редове ще ви споделим кои са най-честите от тях:

Във връзката ви има неразрешени проблеми

Ако вярваме на една стара класика – няма нищо по-хубаво от секса след скандал. Но дали това наистина е така? Дори да използвате физическата близост, за да изгладите неразбирателстава си, не забравяйте, че по този начин вие не стигате до същината на проблемите. Разбира се, има и хора, за които караниците и напрежението във връзката рефлектират върху желанието им за секс.

Ако чувствате това, значи сте влюбени

Нямате време

Когато сте подложени на прекалено високи нива на стрес, вие буквално можете да усетите, че просто нямате време и не ви е до това. Може би тук е мястото да се споменем, че планирането на сексуалния контакт може да е от полза. “Не е спонтанно, но е по-вероятно да се случи”, споделя експертът по връзките Тери Орбух пред Women’s Health. Дори това да не ви звучи секси, винаги можете да обърнете ситуацията в своя полза. Планирането на интимност може да ви накара да очаквате с нетърпение времето, което да прекарате заедно.

Бременна сте

Промяната в хормоналните нива по време на бременност, могат да повлияят на либидото, като тук можем да говорим за два случая – някои жени забелязват по-голямо желание, докато при други то напълно отсъства. Във всички случаи и двата варианта са напълно нормални и ще отшумят с времето.

6 нови неща, които да пробвате в секса

Срамувате се

Ако сте възпитани по по-традиционен начин или пък в семейството ви думата “секс” е била мръсна и срамна, съвсем възможно е след време това да се отрази на сексуалните ви взаимоотношения. Ако сте израснали, вярвайки, че сексът е нещо неприлично, това може да доведе до нисък интерес към него. Можете да се опитате и да потърсите помощ от специалист психотерапевт и да разберете произхода на срама.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още по темата: флиртлюбовинтимно
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
до Иван преди 8 месеца
Как си успял на 32 г. си успял да се докараш на това дередже? Вземи се малко в ръце, явно яко си се запуснал. На 32 г. си още млад мъж, а си се превърнал в развалина.
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Иван /3/ Така ще разсъждаваш, когато станеш на 32 х 2 = 64 години. Сега се стягай и довечера да се докажеш пред жена си или гаджето си като полов атлет!
13
0
 
2
 
! Отговори
Аз мисля така: преди 8 месеца
Токсичната връзка е най-уважителната сред изброените причини да не правиш секс. По-добре бягай от такъв партньор. Другата важна причина могат да са проблемите, с които се бори партньорът ти. Ако той наистина преминава през труден период, по-добре му помогни и не му отвличай вниманието с креватна гимнастика. След като решите проблемите, ще си правите любов колкото искате.
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Оня ден бяхме на море, ам не се въздържах и попитах приятелката си как още има желание за секс с мен.
11
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Боли ви ухото. Преди години на морето, като ме извъртя вечерта......и ние млади влюбени и всичко на шест плюс, ама секс ли?!!!!! По зле е и от зъб. Сутринта на бегом стигнах до болницата. Е, после си наваксахме:-)))
10
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Какъв секс като има мач?!А и след толкова бира след мача ела го вдигни....С мек секс не става!
9
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ако има смрад и воня на крака няма желание.
8
4
 
5
 
! Отговори
SS преди 8 месеца
Да си кажа честно една и съща гозба цял живот може ли да ядеш, ? Омръзва,а жена ми (азиатката) е много ревнива . Веднъж ми каза ,че ако разбере ,че имам любовница ще ме гръмне с пушката докато спя . Разбира се аз много държа на семейството си, и дори когато не съм в настроение трябва да правя любов .
7
2
 
10
 
! Отговори
SS преди 8 месеца
Лошо е когато това нещо стане задължение .
6
2
 
7
 
! Отговори
SS преди 8 месеца
С жена ми азиатката редовно правим sex .А когато се направя на разсеян ми напомня,че трябва да изпълня съпружеските си задължения . Лошото е ,че понякога съм уморен и нямам настроение .
5
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Драго. Асексуалност?
4
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Човекът, когото обичаме е далеч!
3
11
 
11
 
! Отговори
Иван преди 8 месеца
След 30 годишна възраст всички мъже имаме еректилни проблеми и изобщо нямаме желание за интимност с жени. Имам корем, плешив съм, холестерол, диабет, куцам с единият крак, вече съм на 32 и само мечтая да дойде ден и да се пенсионирам. Нямам желание за нищо и всички приятели около мен са така. Пием била, говорим и после се прибираме и спим.
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Интимен въпрос!
1
3
 
13
 
! Отговори
ъц преди 8 месеца
Ооо..., най-опасни са срамежлиите, че като се "разкрепостят" и стават баш к/ви!!!