10 неща могат да провалят едни любовни взаимоотношения

Зависите твърде много един от друг
15 окт 2023 17:02, Михаела Лазарова
9
10 неща могат да провалят едни любовни взаимоотношения
Снимка: Istock

Любовната връзка е крехка като цвете. Тя изисква постоянни грижи от страна на двамата партньори. Има неща, които натрупвайки се във времето, могат да доведат до раздяла. Примери за такива са неспазване на дадена дума, изневяра, лъжи, липса на подкрепа в трудни моменти, липса на подкрепа, когато някой от двамата постига успехи.

Кои други 10 неща могат да провалят едни любовни взаимоотношения?

1. Приемате партньора си за даденост. Дори и връзката, в която рядко има конфликти и има потенциал да се развива, може да се разпадне, ако единият от двамата партньори не цени другия.

2. Задържане на недоволството към партньора. Това обикновено се случва, когато единият премълчава емоциите си, за да не се създадат конфликти във връзката, когато има страх да не бъде изоставен.

5 неща във връзката, с които не бива да правите компромис

3. Трупане на отрицателни емоции. Ако сте склонни да трупате негативни емоции, тогава щастливата връзка е далечна мечта за вас. Този вид емоции може да породят ревност, общо недоверие към любимия човек.

4. Пренебрегване на нуждите на вашия партньор. Или пък той вашите. Никоя връзка не може да бъде успешна и да оцелее, ако липсва емпатия от двете страни. Партньорите, които са склонни да поставят собствените си нужди на първо място, никога не могат да имат здрава връзка.

5. Между вас има игра на обвинение. Някои хора са склонни да прехвърлят вината върху партньорите си, вместо да се извиняват, когато грешат. И това може да е трудно доловимо за единия във връзката, тъй като може да се прояви не само в конфликтни ситуации, но и за малки неща в ежедневието. Обвиненията засягат връзката ви и унищожават всички положителни емоции. 

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ако каже ще го спре!
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Пуши и не си мие зъбите.
4
0
 
3
 
! Отговори
:) преди 7 месеца
До Не е така! - Дано имате още дълги години щастлив съвместен живот.
3
3
 
1
 
! Отговори
Изброеното е вярно преди 7 месеца
Но има нещо, което наивните хора подценяват - единият е премълчал важни факти относно себе си и партньорът(партньорката) няма реална предства кого всъщност е обикнал(а). Някои крият, че имат брачен партньор в родния си край и се представят като несемейни. Други премълчават за тежко заболяване в рода им, което се предава по наследство. Друг има огромни дългове, сключва набързо брак, взима току що получената заплата на булката си, купува билет и изчезва завинаги в чужбина. Кредиторите тормозят нея
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Приятни сънища!
1
1
 
3
 
! Отговори
не е така! преди 7 месеца
С моята баба навършихме 51 години брак.Бурен живот,скандали,пререкания,трудности и какво ли не щеш.Любовта не е прегоряла.Обичате ли се,нищо не може да Ви раздели.Е,само смъртта.А тя,оная с косата,усещам я,че е около нас.Успех на всички!