Кои са знаците, че все още не сте готови за връзка?

Живеете с родителите си или не сте се откъснали от тях
27 окт 2023 23:00, Михаела Лазарова
16
Кои са знаците, че все още не сте готови за връзка?
Снимка: Istock

Много хора мислят, че са готови за връзка, само защото искат да имат партньор, да са обвързани, да обичат и да бъдат обичани. Това обаче съвсем не е достатъчно. Много често вътрешната готовност за връзка е нещото, което същински определя дали отношенията ви ще бъдат успешни.

Ако вие самите не сте готови за връзка в истинския смисъл на думата, връзките ви няма да се получават и ще се сблъсквате с провал след провал, като в омагьосан кръг.

Кои са признаците, че все още не сте готови за връзка и има върху какво да поработите първо със себе си?

Слагате розови очила в отношенията, вярвате, че хората са искрени и казват истината

Не сте готови за истинска и дълбока връзка, ако се доверявате така наивно на хората. Това ще ви нарани много по-лесно, отколкото смятате.

Дори човекът до вас да не направи нещо, с което да ви нарани, самото осъзнаване на реалните обстоятелства, характер и отношение, сваляйки розовите очила, ще ви донесе болка.

Опитайте се да гледате по-зряло на хората, живота и ситуациите в него. Недейте да смятате, че хората са искрени по правило и че говорят честно, споделят тайните си и не крият нищо.

Избягвате емоционалната интимност и близост, замествайки ги със секс

Ако поставяте секса на първо място, това подсказва за желание за бягство от същинско обвързване. Дълбоката емоционална интимност надхвърля физическото удоволствие. В този смисъл сексът не е достатъчен, за да се каже, че една двойка е интимна.

Интимността се установява повече в емоционален и психически аспект, отколкото само във физически. Тя е комбинация от двете.  

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Още ви се ерегенува или момува свободно, без да се чувствате обвързани с постоянно гадже.
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Хубавите връзки стават трудно!
5
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Постоянно си бия чkии. Явно още не съм готов за сериозна връзка.
4
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Живеете ли при родителите си, ти при твоите, гаджето ти при своите, трудно може да имате нормален интимен живот, а да се ожените без да сте имали полови контакти, е престъпление. Не се знае дали си допадате и това може да стане причина да се намразите и изнервите преди да се разведете. Живеете ли с родителите си след като се ожените, това няма да е ваш брак, а ще е на тъщата или на свекървата. Нямате ли самостоятелност още от първия ден на брачния си живот, той просто няма да бъде нормален.
3
3
 
6
 
! Отговори
Това е причината преди 7 месеца
за твърде много несемейни хора, чиято младост е преминала в периода на късния соц. Също и за многото разводи през този период. Мизерни заплати, поради които масово се живее при родители, дори след като си започнал работа. Ако пък работиш в друго населено място, а не там, където е домът на родителите ти, тогава заплатата едва ти стига за квартира и за храна в профсъюзния стол към местоработата ти. Сега има повече възможности, няма ги и ограниченията на жителството.
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Приятни сънища!
1
2
 
5
 
! Отговори
Тъкмо се подготвих преди 7 месеца
И ми каза - "Нали съм много забележителна?!"Нямаше какво да допълня.После ме попитаха - "Защо караш срещу слънцето?!", обсъдих с приятели казаха веднага обръщаш колата със задницата напред и караш на задна - да не караш срещу слънцето....И други знаци ....