Коледни курабии, щолени, баклава – какво се случва с тялото с тази захар?

Малкото количество няма да навреди, но има граница
22 дек 2023 08:00, Дарена Найденова
5
Коледни курабии, щолени, баклава – какво се случва с тялото с тази захар?
Снимка: iStock

Различните диети изискват ограничаване на различни хранителни групи и определени храни, но има една съставка, за която почти всички можем да се съгласим, че трябва да намалим – захарта. По-конкретно, добавените захари, каквито са подсладителите и сиропите, които производителите на храни добавят към продукти като бисквити и газирани напитки.

Консумацията на твърде много сладки неща постоянно се свързва с всякакви здравословни проблеми – от наддаване на тегло до кариес. Въпреки че прекаляването веднъж на три-четири месеца вероятно няма да окаже сериозен проблем върху здравето ви, постоянният прием на твърде много добавена захар може да има някои дълготрайни вредни ефекти.

Коледа е времето, в което захарта е навсякъде около нас. Сладки коледни изкушения ни дебнат от всяка торбичка с подаръци, а щолените и домашните курабии са нещо, на което трудно можем да устоим. Ако досега сте спазвали режим на хранене, в който захарта е била напълно изключена, може да е твърде лесно да се поддадете на изкушението и да загърбите волята си. Не казваме да не ядете въобще сладко по Коледа, но е хубаво да си следите количеството.

И така, какво се случва с тялото ви, когато ядете твърде много захарни лакомства?

Ето какво може да изпитате, когато оставите здравия разум настрана.

С вредните ефекти от прекомерната захар можете да се запознаете в Тialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: захар
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
3
 
! Отговори
Диабетик преди 4 месеца
Големият проблем е за диабетиците с Д-2 и тези в преддиабетно състояние Опасностот диабетна кетоацедоза!!! смъртоносно опасна!.За диабетиците на инсулин -абсолютно забранено всичко със захар!!!!
3
0
 
1
 
! Отговори
поглеждаме 3 преди 4 месеца
- българка , германка и туркиня . след 3 дни на курабии, баклави и щолени с яко пиене , сигурно 3 кила отгоре . нормално . един път в годината . вкусно .
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ставаш дебел, което не е добре. Ако не надебелееш от толкова ядене, значи си болен от нещо,свързано с обмяната, което пак не е добре. С нищо не трябва да се прекалява.
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Типично български храни...даммм