Шест прости съвета да останете във форма по време на празниците

Как да не преяждате с лакомства и питка
24 дек 2023 15:27, Дарена Найденова
6
Шест прости съвета да останете във форма по време на празниците
Снимка: iStock

Сезонът на празниците е тук.

Светлините светят на всяка магазинна витрина, от пекарните вече приемат поръчки за питки с парички, в големите хранителни вериги предлагат печено прасе за Коледа, а щолените вече са готови за консумация. Празничният аромат на различни сладкиши, курабии и меденки също изпълват всяка къща, което ни навява на мисълта, че със здравословния ни начин на живот е почти свършено.

Коледа е може би най-изкушаващият празник и с основателна причина. Няма да е вкусно, ако на масата не присъстват напукани сладки, щолен, меденки и шоколадови фигурки на Дядо Коледа. Атмосферата у дома е много по-уютна с близките хора, които радостно чупят от питката и се надяват да видят паричката в своето парче за една по-благодатна и успешна година.

Не забравяйте, че празниците са точно затова – за почивка и наслада! Нищо няма да ви стане, ако изпробвате от домашните сладки на баба или мама! Няма да качите килограми, ако хапнете парчето си от питката. И със сигурност няма да навредите на черния си дроб, ако изпиете една-две чаши шампанско на Нова година.

Всичко това обаче трябва да е в умерени количества. Всеки от нас, който досега е спазвал строги режими на хранене, може лесно да се поддаде на изкушението, което ще се представи пред него в следващите седмици. Разбира се, може да си хапнете от всичко, което искате, но не прекалявайте. Тук не говорим за калории и напълняване, а по-скоро за разстройване на стомаха, който до този момент не е свикнал на такива количества храна.

Ако смятате да ядете само сладко и тестено, за да наваксате за пропуснатото, грешите. Това с т. нар. „празни калории“, които ще задоволят окото, но не и глада. Ще искате още и още, което ще доведе до преяждане и в крайна сметка наистина ще добавите килограми към теглото си. Ключът към насладата е умереното хапване и качествената храна.
 

Шест прости съвета за весело посрещане на празниците без излишни килограми можете да прочетете в Тialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: останете във форма
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Коги шефа стане двоен, стани и си тръгни щот мое нещо да се изтървеш.
4
1
 
3
 
! Отговори
Ха ха, абезяно преди 5 месеца
Няма по-хубаво, да си с децата си! Желая ти да имаш вяра в сърцето си и толкова голяма любов, че да преодолееш всичко останало.Бъди щастлив!
3
1
 
7
 
! Отговори
да останете във форм преди 5 месеца
заиграване с дашни любопитни моми с развинтена фантазия дето не ви оставят на мира
2
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Най-безвкусната вечеря в годината е днешната вечеря!
1
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Правете по пет коремни и пийте чаша вино!