4 причини да сте горди със себе си всеки ден

Намерили сте начин да подобрите комуникацията с близките си
21
4 причини да сте горди със себе си всеки ден
Снимка: Istock

 Една от най-честите грешки, които много хора допускат, е да се фокусират предимно върху големите победи в живота в преследване на големите цели, като пренебрегват малките поводи за радост.

Има много причини да сте горди със себе си и да се потупате по рамото и те далеч не са чак толкова големи постижения на пръв поглед, а всъщност дават толкова много удовлетворение, стига да им обръщате внимание.

Кои са малките победи, за които да сте горди със себе си всеки ден?

Научили сте се да поемате инициатива в живота си

Ако допреди това не сте успявали да контролирате събитията в живота си, но сега сте успели да въведете ред в целите си, задачите си, в постигането на успехи и цялостния контрол върху ангажиментите си, това е повод за гордост. Колкото повече успявате да се справяте с малките предизвикателства всеки ден, толкова по-горди трябва да сте със себе си.

Започнали сте да казвате „не“, когато наистина имате нужда

Много хора се съгласяват с неща против волята си по една или друга причина. Категоричното казване на „не“ е нещо, на което не всеки е способен. Ако сте от личностите, които изпитват трудности да отказват и по-скоро се примиряват с некомфортни за тях обстоятелства, вероятно това ви кара да се чувствате зле. Но ако сте започнали да се научавате да казвате „не“, когато наистина имате нужда да откажете, това е истински повод за гордост, за който да се потупате по рамото.

Намерили сте начин да подобрите комуникацията с близките си

Със семейството и най-близките хора възникват и най-сериозните конфликти. По ирония на съдбата често нараняваме най-дълбоко хората, които са ни най-близки, а не онези, които не значат нищо за нас. Истински повод за гордост и празник е, ако сте успели да подобрите общуването с любимите си хора и сте намерили път към хармонията заедно. Това е една малка победа, която обаче води след себе си немалки успехи.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
4
 
! Отговори
.....заради това, че преди 3 месеца
ние, с по 20 и повече години по-младите от него, един по един приключвахме следването и започвахме работа. Намекваше, че това било робска психика, вдигаше ръцете си високо, разтърсваше ги и викаше "Аз пък съм сво-бо-ден!" Бил дошъл в София, за да си поживее. Подиграваше се и на онези, които се женеха. Не искам да разказвам за хала му, след като неговата майка почина, а той продаде жилището й - било малка къща с двор. Опапа парите и вече нямаше къде да се върне, съвсем свободен беше.
17
0
 
4
 
! Отговори
Пак до 12 преди 3 месеца
Още е като пред очите ми един, който всяка седмица получаваше по пощата от провинцията кашон с храна от майка си. Винаги някъде в кашона имаше пъхната банкнота от 20 лв, а веднъж месечно пак майката му пращаше пари и с пощенски запис, за да си плати синът квартирата в София. Това беше през първите години след като Иван Костов направи паричната реформа и 20 лв имаха друга стойност, не каквато е днес. Този синковец беше вече над 40 г. и ни се подиграваше заради това, че ...........
16
2
 
3
 
! Отговори
До 12 преди 3 месеца
До До 11 - Успешна кариера и стабилно семейство не всеки успява да изгради. Не всеки постига прилични доходи и не разбирам защо ти си мислиш, че е скучен животът на човек, успял да постигне всичко това.
15
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Приятни сънища!
14
1
 
5
 
! Отговори
Бо жинката преди 3 месеца
Пътят към големия провал минава през задоволството от малките победи.
13
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Както е казал Алеко горда може да бъде само една праска, или нещо такова.
12
5
 
3
 
! Отговори
До 11 преди 3 месеца
Честно, много скучен живот живееш. Надявам се някой ден да разбереш какво е свобода, да вкусиш от нея и наистина да се гордееш със себе си. Съмнявам се, обаче, че сивушко мишков ще има някога смелостта, куража и вътрешната потребност да промени себе си и ще продължи да мишкува в клетката си. Нищо, смъртта ще те освободи от тегобите ти житейски, а пътят ти към звездите ще бъде епохално човешки
11
5
 
5
 
! Отговори
До 10 льо льо, преди 3 месеца
Изобщо не си разбрал написаното. Пожелавам ти да имаш това, което имам АЗ и после се върни да се извиниш за липсата ти на интелект! Просто си поредния злобен инсел!
10
6
 
5
 
! Отговори
До 9 преди 3 месеца
Това го има всеки. Т.е. ти се гордееш с това, че си средностатистически сив мишок като всички останали около теб. Как може да нямате амбиции и цели в този живот? Как може да не искате нищо да постигнете и да живеете един сив и скучен живот докато ви положат два метра под земята. Ти си погребан още преди да си се родил. Дано да нямаш деца никога. Такива като теб скучни страхливци не трябва да се размножават.
9
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
1. Успешна кариера 2. Добри доходи 3. Добро семейство 4. Търсени умения и знания Това са моите критерии за гордост. Ако нещо липсва, просто трябват малко усилия! Успешна 2024!
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Не ви се получава!
7
5
 
3
 
! Отговори
Трифон преди 3 месеца
Гордостта е грях, Михаела.
6
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
2 х 100 до обед и 2 х 100 следобед :)))
5
6
 
5
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 3 месеца
До ИванТи си един обикновен сoдoмит и не си никакъв смел човек. Дано твоят приятел ти забие една тесла отзад.
4
4
 
6
 
! Отговори
До Иван преди 3 месеца
Ти си един много смел човек и трябва да си много горд със себе си. Живей смело, смело момче!
3
9
 
5
 
! Отговори
Иван преди 3 месеца
Изключително съм горд със себе си, че споделих на моят приятел какви интимни чувства имам спрямо него. В началото ме беше страх, но всичко премина повече от отлично. Устните ни се намериха, ръцете ни нежно се сплетоха, в корема ми пърхаха пеперудки. Чувството да се целуваш с друг мъж е възвишено и пожелавам на всеки да го изпита.
2
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Горди сме и с малките победи на хората, които обичаме!
1
11
 
5
 
! Отговори
Фори преди 3 месеца
Аз съм много горд със себе си, защото измислих много як номер. Влеза в някой вход, и докато стълбището е тъмно, се изкeнзaм пред вратата на първия етаж. После звъня на вратата е бегам. От вътре отварят, ама нали е тъмно, пристъпят напред да светнат и пльооос!