Кои са 5-те фактора, определящи здравата връзка?

Подхранването на любовта
24
Кои са 5-те фактора, определящи здравата връзка?
Снимка: Istock

Любовта е важна за основата на една връзка, но тя далеч не е достатъчна. За да създадете връзка е важно да сте влюбени и да се обичате, но ако разчитате само на това, връзката ви рискува да бъде обречена на провал в даден момент.

За да е щастлива и най-вече здрава една връзка тя се нуждае от още 5 фундамента, върху които да стъпи освен върху любовта. Те са важен допълващ фактор за здравината на отношенията и устойчивостта им на всички предизвикателства, пред които двойките са неминуемо поставени по пътя на съвместния живот.

Кои са 5-те фактора, определящи здравата връзка?

Доверието

Какво е една връзка, ако партньорите в нея си нямат доверие? Липсата на доверие може да превърне отношенията в истинско мъчение, постоянно подозрение, ревност, които да разядат любовта и да подкопаят основите на връзката, превръщайки я в нездрава и токсична.

За да бъде връзката здрава, тя се нуждае от безусловно доверие, което да цари между партньорите. Те трябва да усещат сигурност и да знаят, че половинката им е винаги до тях без значение дали в даден момент са заедно или поотделно. Усещането да знаеш, че няма от какво да се притесняваш, дори ако партньорът ти е далеч от теб, дава свобода и стабилна основа.

Извиненията

Да се извинявате, когато е необходимо, е важен фактор за здравата връзка. Когато има проблем, той трябва да бъде разрешен и ако единият от партньорите е сгрешил, то задължително извинението трябва да присъства. Когато се извинявате искрено, вие показвате, че чувствата на половинката ви значат много за вас и съжалявате, че сте ги наранили по някакъв начин.  

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
0
 
! Отговори
О, за онанистите преди 3 месеца
Лева ръка, десен джоб ,да си пипат мишлетата О, сладост висша, о сладостна забрава и се притварят и отварят в някаква агония....
10
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
О, Слънце, о, скъпи ми неразумни абезяно, как да ти кажа в прав текст, мястото ти е при децата ти, защото така, късно е веКе, либе за китка...ке се сРетнем в друг живот ...
9
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Мише, всичко започва със силното физическо влечение. Ако то липсва, връзката не е пълноценна. Нещата, коио си изброила са важни, но най-важно е да се чувстваш сигурен до човека, към когото изпитваш силно влечение. Това означава, да си сигурен, че никога няма да те предаде, няма да те постави в неловко положение и винаги ще намери начин да те защити. Има ли я тази сигурност плюс физическата страст, значи връзката е бетон!
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Приятни сънища!
7
2
 
2
 
! Отговори
Ха ха преди 3 месеца
До 8, На КоЙ му дреме, как смърдиш....:-:‑X
6
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Да, да , представяй си , имам си златен мъж, коЙто не ме е изложил пред обществото. Освободи духа си от преходност и посредственост ...Желая ти щастие....
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Представям си колко им е трудно!
4
1
 
1
 
! Отговори
,:-*:‑X: преди 3 месеца
Оти не снимаш, къде хора не минават, ама Фмного си зле, абезяно и ако си ми подръка ще те бия на почивки, та белким ти дойде Ума....
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Здравата връзка няма нужда от напътствия!
2
3
 
0
 
! Отговори
До 2,:-*:‑ преди 3 месеца
За съжаление в днешно време, това е вярно.....:-D
1
2
 
1
 
! Отговори
,:-*:‑X:ом преди 3 месеца
Доверието е на първо място. Уважавайте се! Желая щастие на всички. .....