Кремъл отново предупреди: Ако бъдат иззети руски активи, ще има ответни действия

Надеждността изчезва за една нощ заради едно глупаво, необмислено решение, посочи Песков
28 апр 2024 17:22, Красимир Ангелов
117
Кремъл отново предупреди: Ако бъдат иззети руски активи, ще има ответни действия
Снимка: БГНЕС

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков призова Запада да не прави опити за конфискацията на руски активи и предупреди, че могат да последват ответни действия, предаде ДПА.

Обсъжданата от САЩ, Великобритания и ЕС възможност за изземането на руски активи е съпроводена от призиви средствата да се използват в помощ на Украйна, включително и за оръжия, отбелязва ДПА.

Песков днес отново намекна, че ако се предприеме каквато и да е стъпка към изземането на руски активи зад граница, Москва може да конфискува чуждестранни активи.  

"Разбира се ще при подобни решения ще възникнат много широки съдебни перспективи. И Русия естествено ще се възползва от тези съдебни перспективи и непрестанно ще отстоява своите интереси в този план", каза Песков в интервю за руската телевизия. Освен това говорителят на Кремъл предупреди, че и други чуждестранни инвеститори могат да загубят доверието си в Запада, ако той сложи ръце върху руските активи.

"Надеждността изчезва за една нощ заради едно глупаво, необмислено решение", посочи Песков.

След началото на пълномащабната руска инвазия в Украйна през февруари 2022 г. ЕС и други страни замразиха активи на Руската централна банка на стойност стотици милиарди долари, припомня ДПА. Настоящото предложение на ЕС не предвижда приходите от тях да се предоставят на Украйна.

"Руските активи не трябва да бъдат докосвани, в противен случай ще има суров отговор на тази западна кражба", написа в "Телеграм" говорителката на руското външно министерство Мария Захарова.

"И много хора на Запад вече са разбрали това. За съжаление, не всички", допълни тя. (БТА, Николай Велев)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от Общество
За ден МВР установи 29 пияни и 6 дрогирани зад волана
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
А какво става с НАТО 1 трилион военен бюджет, високи технологии 80% от световния БВП, 18 хиляди унищожителни икономически санкции + 40 милиона нацистка държава готови да умират и да се бият във война с Русия срещу изостанала нискотехнологична Нигерия със сняг, 1.5% от световния БВП, само 70 милиарда военен бюджет, икономика по-малка от Португалия където 80% от населението няма канализация и ползва външни тоалетни?
77
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Значи престъпниците в Кремъл могат да иземват активи на Макдоналдс, Икеа, Рено и т.н, но запада не можел, всичко ще Ви вземем сибирски варваари
76
8
 
5
 
! Отговори
До Анонимен 75 преди 3 седмици
Хъ ми то само продажната путинофилия реве! Що да не може Украйна в НАТО!? След като Украйна иска в НАТО значи ще влезе в НАТО! Стига естествено да изпълнява необходимите условия! Само това е критерия! После последствията ще ги носи и рашистан! Сега всеки Украинец е задължен да взривява убива коли и беси всеки рашистанец където и както го види! Поради простата причина, че рашистан първи започна да прави именно това с Украйна!!!
75
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Русия не може да победи колективния запад. Тя има някакъв шанс единствено ако разделя и владее нациите по отделно. И Кремъл разбира това много добре.
74
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Лавров произнесе думата "Харков". Сделката със САЩ е развалена, Русия ще довърши Украйна.
73
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Вчера говорителят на Кремъл Дмитрий Песков каза между другото, че съдбата на Зе-удавникът е предрешена. Вие пропуснахте тези незначителни думи.
72
17
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Има правила които Украйна трябва да спазва - Украйна не може да бъде в НАТО! При това Москва многократно предупреди, че Украйна в НАТО е неприемливо за Русия. Не веднъж, не два пъти, 100 пъти Русия им обясни правилата - не може да сте в НАТО, такива са правилата! Не разбират! Ами тогава моля - да си носят последствията. Не само, че никакво НАТО няма да видят, но ще загубят и държавата си.
71
16
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Русия не е нападала Украйна. Русия изпълни договорните си задължения с ДНР и ЛНР.
70
10
 
18
 
! Отговори
До 28 преди 3 седмици
Съгласно подписания договор при разпада на СССР, бяха уточнени границите на бившите съветски републики (държави), т.е. Украйна не е руска и това, което направи Русия е агресия/инвазия, нарушаваща този договор.
69
4
 
1
 
! Отговори
Свери си часовника преди 3 седмици
До Анонимен. Контранастъплението претърпя провал. Свери си часовника. Не, не са си върнали все още Крим.
68
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
А какво става с контранастъплението? Върнаха ли вече Крим?
67
5
 
13
 
! Отговори
КражбЪ преди 3 седмици
Га кради украински територии ни рива
66
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Вчера в Хамбург мюсюлманите проведоха митинг шествие за съсдаването на Германски Халифат. Мюсюлманите с ЕС имат право да организират живота си както битово така и политически според тяхната религия - това съответства на принципите на демокрацията. Русия като велика както християнска, така и мюсюлманска държава приветства създаването на Германски Халифат. С такива хора които се опират на религиозни ценности по лесно ще се разбере отколкото със сегашната педерастическа Европа.
65
6
 
4
 
! Отговори
:D преди 3 седмици
ЕС иска да открадне руските кинти и да ги подари на Украйна. :D
64
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Празни заплахи слушаме и четем от почти 3 години. Кучетата, които лаят, не хапят. Празни приказки, празни заплахи, само главите пълни с алкохолни изпарения.
63
5
 
3
 
! Отговори
Анкета преди 3 седмици
Вие уплашихте ли се? ДА - палец нагоре. НЕ - палец надолу.
62
5
 
13
 
! Отговори
Ужас! преди 3 седмици
Не пипайте руските активи, трябва да преклоним главица пред великия Пудинг.
61
8
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 3 седмици
"Надеждността изчезва за една нощ заради едно глупаво, необмислено решение" Колко само е прав Песков и това е едноличното решение на дълбоко комплексиран бункерен психопат да нападне независима Украйна.
60
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Русия винаги е победител ,но пък мужика винаги е губещ!
59
5
 
10
 
! Отговори
Исторически факт преди 3 седмици
Преди блатните територии ги владееше Златната орда сега ги владее Zлата орда :/