Как Мадона спаси Земята

Мадона взриви и заслепи деветте концерта Live Earth за спасението на Земята от екологична катастрофа
9 юли 2007 14:58,
39
Как Мадона спаси Земята
Почти на 49 години Мадона няма спиране, а когато става дума за спасяването на Земята, е съвсем неудържима. Снимка: БГНЕС
Музиката даде своя мощен глас за спасението на Земята от прекомерното замърсяване в серия концерти Live Earth, които заляха цялата планета на вълшебната дата 7.07.07.

24-часовият музикален маратон обаче отекна най-вече под едно име – това на урагана Мадона, която закри концерта в Лондон.

„Сега говорим толкова много за пестене на енергия“, извика Мадона пред 70 000 души на стадион Уембли в Лондон, при започването на супер хита си „Ray of Light“ (вижте тук).

„Точно сега обаче не искам да стискате енергията си. Искам да скача целия стадион“, закрещя певицата и подлуди публиката, като я призова и с "нежното": "Скачайте коп*лдаци".

48-годишната Мадона изпя и новата си песен „Hey You“, която написа специално за събитието (вижте тук). Певицата изпълни и хита си „La Isla Bonita“, като вярна на себе си в измислянето на провокации, включи в изпълнението джипси-пънкарите Gogol Bordello (вижте тук).

Накрая Мадж заби култовото „Hung up“ (вижте тук) и тотално довърши публиката не само в Лондон, но и по целия свят с бясно танцуване и хореография, подобна на тази от турнето й „Confessions“ от 2006 г.

Градовете, които приютиха концертите от Live Earth в последния момент станаха цели девет. Освен Лондон в музикалния призив за спасение на планетата се включиха Ню Йорк, Вашингтон, Хамбург, Токио, Йоханесбург, Шанхай, Сидни и Рио де Жанейро.


Куп звезди се включиха в безпрецедентното събитие – Риана (вижте тук) и Linkin Park от Токио, Дюран Дюран и Red Hot Chilli Pepper (вижте тук) от Лондон, Фарел и Лени Кравиц от Рио, Бон Джови и Канйе Уест от Ню Йорк и още и още музиканти, актьори и обществено значими личности.

Live Earth е организиран по идея на бившия американски вицепрезидент Ал Гор, който стои зад наградения с Оскар документален филм „Неудобната истина“, представящ вредите и опасността глобалното затопляне.

При започването на първия от концертите в Сидни, Ал Гор се обърна към света с думите: „Сега е времето да спасим планетата“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
2
 
! Отговори
Gavril преди 16 години
Spuskaneto po trabite str zabranenoma Dono, my ela dushko da se liznesh i na nashata tramvaina dryjka , be kako.
17
1
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
прав си,основен фактор за климата на земята е слънчевата активност,много малък е процента на човешката активност за промяната му
16
1
 
2
 
! Отговори
елена преди 16 години
няма такъв изпълнител, просто! нямааа. страшно добра е и работи страхотно за каузата. Просто е номер 1, адски ме кефи и всички други изпълнители - моите уважения, но харизмата на Мадона е невероятна, тя е последната поп икона...жалко, но факт.
15
1
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
много си прав,друже-основният фактор,определящ климата на земята е слънчевата активност,много малък е процента на човешкото влияние:)даваи,робокоп.
14
1
 
2
 
! Отговори
iff преди 16 години
очевидно не си гледал(а) филма на Ал Гор "Неудобната истина"
13
1
 
2
 
! Отговори
Pavel преди 16 години
Защо не споменете и за другите изпълнители? Мадона е най-слабия изпълнител за мен, посредствен изпълнител е тя, ако не сте го разбрали досега. Да ви стане ясно.
12
1
 
2
 
! Отговори
debnadaviebna преди 16 години
http://***.dnes.bg/article.php?id=36745http:// video.google.ca/videoplay?docid=-16566405429762165 73
11
1
 
2
 
! Отговори
debnadaviebna преди 16 години
нека да добява, че въглеродният диоксид дори не е най-големия парников газ, ами водната пара
10
1
 
2
 
! Отговори
debnadaviebna преди 16 години
хронологически бронзовата епоха е директно след пещерната епоха
9
1
 
2
 
! Отговори
pitecantrop преди 16 години
глупост номер 1:в момента температурите на планетата са най-високите в историятаистина номер 1: било е по-топло от сега през бронзовата епоха (съвсем случайно тогава сме излезнали от пещерите, значи че топлото с нещо е помогнало,gotin-q wij koga e bronzowata epoha i koga e izlizaneto ot pe6terite!e, nqkoi o6te moje i da sa na durwoto, ama ne burkai horata s periodite!!
8
1
 
2
 
! Отговори
debnadaviebna преди 16 години
не ми се събра целия коментар
7
1
 
2
 
! Отговори
debnadaviebna преди 16 години
глупост номер 1:в момента температурите на планетата са най-високите в историятаистина номер 1: било е по-топло от сега през бронзовата епоха (съвсем случайно тогава сме излезнали от пещерите, значи че топлото с нещо е помогнало, освен това тогава хората по нашите географски ширини целогодишно са ходили боси и голи, сега ще си го позволите ли), през 13 век (голям архитектурен подем) и след втората световна, някъде около 50-те-60-те (следвоенния икономически подем)абсолютна глупост номер 2:човешката дейност е най-големият източник на СО2гола истина номер 2:най-големия източник на СО2 е световния океан-трилиони организми, доста от които все още неизвестни на човечеството, които вдишват кислород и издишват СО2пълна глупост номер 3:въглеродният диоксид е причината за глобалното затоплянеистина номер 3:въглеродният диоксид е следствие от глобалното затоплянеголяма глупост номер 4:човекът оказва влияние на климатаистина номер 4:слънцето, тай-голямото тяло в слънчевата система, представляващо повече от 90% от масата на слънчевата система, диктува всичко, което се случва в слънчевата система, дори и климатът на миниатюрната ни планетане глупост, ами лъжа номер 5: хората, които се показват загрижени за околната среда, наистина ги е грижаистина номер 5:интересуват се или от пари или от популярност-да не стават обърквания, кефя се и на Linkin Park, и на red hot chili peppers, и кака Мадоня я понасямСпоред мен глобалното затопляне е измислица на коминтерна, понеже те са единствените, които биха искали да дестабилизират капиталистическия запад. Най-много ме ядосва обаче фактът, че използват деца за пропаганда, погледнете колко пъти споменават деца, а не съм чул никакви факти. Вчера видях началото на концерта: "да се къпем по-малко" (аз кълна бойлера, задето не ми позволява да стоя под душа часове наред) "да използваме по-малко неща"-горкото малко дете сигурно си няма и на представа какво са го подучили да казва. Живеем в потребителско общество, в което благодарение на технологиите и на индустриализацията малко хора са способни да произведат и да обработят стоки за нуждите на много повече и благодарение на факта, че има толкова много хора, които не са заети с производство на стоки, производителите не са длъжни да пласират сами своите стоки на пазара, нито пък да си произвеждат всичко, което им е необходимо. Аз по специалност съм робототехник. В първите години от употребата им, роботите са заменили на поточната линия работници, които са извършвали една и съща работа, която не се изменя, не изисква особена мисъл, превръща се в последователност от наизустени движения, затъпява и те притъпява. Тези хора след като са били заменени от роботи не са отишли да замерят с камъни работодателя или да унищожават роботите, заели са се с интелектуална дейност. Не биха имали такава възможност ако не беше потребителското общество, което еколозите се опитват да сринат.В Африка има огромни количества въглища, нефт и диаманти, но нас
6
1
 
2
 
! Отговори
Mac. преди 16 години
Kralica Elizabeth II da ne se pokazva ot spalniata, dokato Madj e v London... Ima edna kralica - Madonna!
5
1
 
2
 
! Отговори
Gringo преди 16 години
V podkrepa ma dolnoto,MEDIITE OPREDELYAT TENDENCII I VKUS, KAKVOTO E NIVOTO NA MEDIITE TAKOVA E I NA MASATATaka che pishete, izpotete se malko, no go pravete za dobroto na naroda, zashtoto ne vseki ima dostap do chujda presa za da se do-informira!!!
4
1
 
2
 
! Отговори
Писна ми от преди 16 години
" Куп звезди се включиха в безпрецедентното събитие Риана (вижте тук) и Linkin Park от Токио, Дюран Дюран и Red Hot Chilli Pepper (вижте тук) от Лондон, Фарел и Лени Кравиц от Рио, Бон Джови и Канйе Уест от Ню Йорк и още и още музиканти, актьори и обществено значими личности."За останалата част от света, много други изпълнители са били по-важни.Например легендарни reunion - и:The PoliceGenesisЦял свят очакваше първото стадионно участие на новото превъплъщение на Smashing PumpkinsКато най-страхотни изпълнения се сочат Foo Fighters, Alicia KeysТолкова много можехте да напишете, в подкрепа на, или като критика....но публикувахте изключително отегчителна статия!
3
1
 
2
 
! Отговори
somebody преди 16 години
Madonna-simply the best!
2
1
 
2
 
! Отговори
AZ преди 16 години
Как издържа толкова време в невероятна форма? Чудесна е, чудесна е !!И всички около нея бяха прекрасно подбрани. Толкова силна танцова и кинетична пддръжка не бях виждал.
1
1
 
2
 
! Отговори
ot UK преди 16 години
Naistina be6e mnogo COOL!Sled neq ima6e nqkakvi, koito kak ne gi be6e sram da izlqzat napravo im se 4udq.A Madonna kak uspqva pri tolkova tanci da pee taka neznam. Neveroqtno regulirane na di6aneto i usilie se iziskva!Super profesinalno kakto obiknovenno