Сюзън Сарандън нарече папата "нацист"

Изцепката станала по време на филмов фестивал в Ню Йорк
18 окт 2011 13:57,
764
Сюзън Сарандън нарече папата "нацист"
Снимка: Reuters

Актрисата и активистка Сюзън Сарандън е нарекла папа Бенедикт Шестнайсети "нацист" в публична дискусия по време на филмов фестивал в Ню Йорк, съобщи Ройтерс. Холивудската звезда, отличена с награда "Оскар" за ролята си в драмата "Осъденият на смърт идва", засягаща темата за смъртното наказание, е споделила, че е изпратила на папата копие от книгата, по която е заснет филма.

"На предишния. Не на този нацист, който имаме сега", е пояснила Сюзън Сарандън според публикация на в. "Нюздей".

Забележката е направена от актрисата в интервю, посветено на кариерата й, взето от актьора Боб Балабан по време на филмовия фестивал "Хемптънс". Според "Нюздей" Балабан е упрекнал дискретно Сарандън за коментара й, но тя го е повторила. Холивудският агент на актрисата не е отговорил на обажданията за коментар.

Папа Бенедикт Шестнайсети, с рождено име Йозеф Ратцингер, за кратко членува в организацията "Хитлерюгенд" ("Хитлерова младеж") в началото на 40-те години на миналия век, когато членството е задължително. Той напуска войската през Втората световна война. Бъдещият папа е казвал, че като предани католици родителите му са отричали нацистката идеология.

65-годишната Сюзън Сарандън е израснала в Ню Йорк като римокатоличка и е известна с подкрепата си за различни каузи - от борбата срещу глада и СПИН до противопоставянето срещу водената от САЩ война в Ирак. През 1999 г. актрисата е обявена за посланик на добра воля на УНИЦЕФ, допълва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


764
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
5
 
7
 
! Отговори
Xa, xa преди 12 години
Това е същото да наречеш някого комунист, защото е бил чавдарче или пионерче...Проста американска крава !
35
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да спориш с религиозни фанатици е безнадеждно занимание. Те са заслепени и ***.
34
5
 
6
 
! Отговори
Мида преди 12 години
*** американска комплексарка!
33
3
 
9
 
! Отговори
Ерес преди 12 години
Дали е нацист или не е, не знам.Но със сигурност за нас православните християни е ЕРЕТИК!
32
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Религията е извършила много повече престъпления от нацистите. Имала е векове на разположение за това. Вижте филма "Агора". Как през първите векове на съществуването си християнството се е разправяло с учени и с всеки, който му се противопоставя.
31
7
 
13
 
! Отговори
yann@mail.bg преди 12 години
Значи щом е членувал в Хитлерюгенд, Сарандън не е излъгала като го е нарекла така...
30
8
 
11
 
! Отговори
някой преди 12 години
Айде стига глупости, всеки е бил пионерче и това не го прави комунист сега, нали? Какво като папата е бил в една казионна организация? Та той е бил дете! Що не се гръмне тая Сюзън Сарандън?
29
2
 
4
 
! Отговори
1 преди 12 години
Прави са американците когато навремето казаха - за да промените България в правилна посока, трябва да минат поне четири поколения...А ние сменяме посоката два пъти за 50 години. Няма скоро да се оправим, ако изобщо държавата оцелее...
28
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 49. Е, ти си стар и изперкал.
27
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
От 44 до 45. На 15 години съм.
26
1
 
11
 
! Отговори
до 42 преди 12 години
Аз съм рвалист приятелю.....Не съм от типа хора ходещи на цурква на коледа и великден и после подържат по 2 рускини любоници - справка- поживей в италия и ще видиш за какво лицемерие става въпрос.Апропо църквата е погубила повече души и от нацистите!
25
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 36. Йоан Павел II не е бил пионерче.
24
4
 
5
 
! Отговори
някой преди 12 години
А и дори и да е бил нацист някога папата, какво, не може ли да се покае и да промени живота си? И апостол Павел е бил в началото гонител на Църквата, но после става апостол, нали?
23
3
 
6
 
! Отговори
сс преди 12 години
на тази баща и е ***
22
0
 
7
 
! Отговори
до 36 преди 12 години
Разбира се - особенно във властта ВСИЧКИТЕ са комунисти,комунски ***,агенти на ДС Апаерата и прочее...Що не е ли така?Бойка къФ е?
21
4
 
9
 
! Отговори
до 35 преди 12 години
Само дето шефа на християните е нацист :)Ти не си християнин - ти си лоботомизиран кретенНе насаждай заразата си и на други моля....
20
4
 
10
 
! Отговори
някой преди 12 години
Значи според Сюзън Сарандън всички в бившите социалистически държави, които сме били пионерчета, сега сме комунисти, тъй ли? Що за ограничено мислене?
19
5
 
11
 
! Отговори
smoke_chiba_chiba преди 12 години
Като почти всеки американец и тази жена е изключително неинформирана и прави *** умозаключения. Достатъчно е да знаеш че членството в Хитлерюгент е задължително, подобно на нашите чавдарчета и пионерчета преди време. Дори и да оставим факта че е бил тогава на 14-15 години Папата не е имал особен избор а и членството изобщо не го прави съпричастен към нацистката кауза.
18
5
 
7
 
! Отговори
Подушвам...бау преди 12 години
От 30 коментара,10 са на някакъв заблуден Богопоклонник кланящ се на нацисти и юдей...Кой измисли христианството,комунизъма,демокрацията.......наще ора от оная малката земя с многото пари.Изчеей заблодена мижитурко.*** в италия,там има много *****ли попове,може да ти излезе късмета
17
3
 
15
 
! Отговори
MURDOC преди 12 години
" Папа Бенедикт Шестнайсети, с рождено име Йозеф Ратцингер, за кратко членува в организацията "Хитлерюгенд" ("Хитлерова младеж") в началото на 40-те години на миналия век, когато членството е задължително. Той напуска войската през Втората световна война. " Мдаа то така лесно се напуска "Хитлерюгенд" ,а след това се само отзовава и от втората световна война . Направо звучи като някаква доста добре измислена приказка за пред хората .

Спонсорирани публикации