Брегович взел ?84 700 за химн, но само пипнал стар хит

Парчето ще се изпълнява от 50 музиканти и хор от 70 души
Обновена: 23 яну 2013 17:11 | 23 яну 2013 17:10, Елка Василева
17
Брегович взел ?84 700 за химн, но само пипнал стар хит
Горан Брегович. Снимка: архив, Булфото

Горан Брегович е "рециклирал" старо парче и го е вложил в химна на световното първенство по ски северни дисциплини, което ще се състои от 20 февруари до 3 март във Вал ди Фиеме, Италия, пише в. "Стампа".

Брегович е получил хонорар от 84 700 евро, за да композира химна на шампионата. Той ще се изпълнява от оркестър от 50 музиканти и от хор от 70 души.

Химнът вече беше представен, но наблюдателни музикални експерти установиха, че в него е вложен стар мотив, който Брегович вече е използвал в песента "Хайде на планина" на групата „Биело дугме“.

Този мотив имаше голям успех в Югославия през 80-те години на миналия век и беше използван за рекламирането на Зимните олимпийски игри в Сараево през 1984 г.

Италианците първо коментираха цената, платена на Брегович за песента, а след това се ядосаха, че тя е изтекла в интернет преди първенството.
 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
1
 
! Отговори
Прос Бейсик Селянин преди 11 години
Този вече живее на стара слава. Отдавна му се изпя песента и сега гледа само да смуче.
13
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
тия като тоя, живят благодарение на глупаците. ама никой не кара глупаците да му плащат.така че... сори.
12
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Никога не е късно да станеш за резил. Май си е повярвало момчето.
11
2
 
1
 
! Отговори
wow преди 11 години
80 000 евро за тази боза, записана на всичко отгоре на домашно синтезаторче?!?!?! На всичко отгоре тази песен беше включена и в Аризонска мечта (изпълнена от Иги Поп). От 10 години насам, Брегович прави халтура след халтура, но сега вече съвсем е изнаглял. Жалко е да видиш как един истински талантлив човек не може да се справи с балканския си манталитет.
10
2
 
0
 
! Отговори
SS преди 11 години
Е , вярно е ,че няма нищо ново , мсичко е забравено старо !
9
3
 
0
 
! Отговори
orce преди 11 години
I do den denes pesnite na BIJELO DUGME od Sarajevo se najslusani od site generacii vo bivsata i doba JUGOSLAVIJA Inaku na ovoj od 1. Goran ne e cigan nitu bilo koj od grupata,a za vokalni solisti se smenija trojca a naj dobar i poznat e Zeljko Bebek.
8
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аматъори ,ние с 2 милиона за една картинка .
7
3
 
1
 
! Отговори
фен преди 11 години
Харесва ми.Но трябва част от хонорара да го предостави на БЕЛО ДУПЕ.Българиясе слави с много бели дупета.Горане инвестираи ги у нас!
6
3
 
1
 
! Отговори
Гейлорд Бъбреков преди 11 години
ОБИЧАМ ТЕ БРЕГОВИЧ! ОБИЧАМ И ЧАЛГАТА!ОБИЧАМ И *** МУЗИКА, ЗАЩОТО ТОВА Е МУЗИКА СЪЗДАДЕНА ОТ НАШИЯТ ОСНОВЕН ЕЛЕКТОРАТ !!!НО НАЙ-МНОГО ОТ ВСИЧКО ОБИЧАМ АЗИС И ТОНИ СТОРАРО
5
2
 
0
 
! Отговори
r преди 11 години
80 хил. хонорар за най-известния им певец, и се възмущават??да дойдат тук сърбите, за тия пари се прави фейсбук страница
4
3
 
1
 
! Отговори
БОКО ТИКВАТА преди 11 години
ОБИЧАМ ТЕ БРЕГОВИЧ!
3
5
 
0
 
! Отговори
м преди 11 години
Здравейте приятели, искате ли да пробвате един свят, една игра в която може да промените нещата, така както ви харесват. Място където може да изпробвате вашите познания в която и да е област и да станете: Политик, Журналист, Войник или Бизнесмен. Регистрирай се тук.......erepublik/bg/referrer/milenmvb .....и аз ще ти помогна да се развиеш и разбереш всеки един аспект от играта а ти ще реализираш твоите идеи и цели. Виж един виртуален свят пълен с реални хора.Целта на всичко това е да помогнем на виртуалната ни Държава , имаме нужда от вас е-сънародници ! Разчитаме на
2
2
 
0
 
! Отговори
татко барбов преди 11 години
ОБИЧАМ ТЕ ГОРАНЕ!
1
3
 
0
 
! Отговори
werti преди 11 години
ГолЕм е, нищо че е ***