Първокласно недоволство срещу Андреа и Валери

Ако това е лош пример, си представям критериите за добро, скочи певицата
Обновена: 19 сеп 2013 14:33 | 18 сеп 2013 11:01, Александър Попов
87
Първокласно недоволство срещу Андреа и Валери
Снимка: Facebook/Andrea official

Шумно рекламираната акция - Валери Божинов и Андреа изпращат първокласници в 138-о училище, предизвика вълна от недоволство в социалните мрежи. Основният въпрос, който бе дискутиран, е доколко е уместно двамата да присъстват на първия учебен ден.

"Нито Валери Божинов, нито Андреа са присъствали в училището по наша покана. Те не бяха сред официалните гости", заяви директорката Магдалена Кръстева пред БНТ.

Оказало се, че в. "Стандарт" е предпиел дарителска акция сред децата за раздаване на помагало по английски език и ръководството се съгласило учениците от първи до четвърти клас да се сдобият с учебниците. "Ние се съгласихме. Знаехме за Валери Божинов, който бе придружен от Андреа. Аз лично нямам против никого", допълни Кръстева.

"Пожелахме на децата да са ученолюбиви, да си пишат домашните редовно, да не бягат от час. Неща, на които моето семейство ме е учило", разказа от своя страна Андреа.

Оказало се, че повечето ученици въобще не разпознали певицата и футболиста, но след като прочели в интернет, започнали острите критики. "Вероятно обществеността е реагирала така, защото са свикнали в това училище да присъстват космонавти, представители на японското посолство", предположи директорката на училището.

Самите ученици са раздвоени в реакциите си.

"Не го приемам, защото този начин на обличане, това поведение, текстовете на песни прави впечатление на децата. Може би наистина е виновна чалгата - кой с кого бил, на кой изневерил - всичко това се копира от децата, взимат маниерите, думите, отношенията", коментираха пред националната телевизия по-големи ученици.

Други, независимо от музикалните си предпочитания, бяха по-дипломатични и заявиха, че няма нищо лошо в това да подкрепят първокласниците и не са навредили на никого.

"Може би хората трябва да коментират не защо съм отишла при децата, а какви успехи съм постигнала в чужбина. Вместо да са горди, се чудят да намерят негативното. Не искам да давам урок на децата, това трябва да правят родителите. Човек трябва да бъде позитивен, да се научат да търсят хубавото, а не да мразят", каза още изпълнителката.

На страницата си във Facebook Андреа възропта срещу недоволството и етикетите "фолк певица".

"Включих се в кампанията, чрез която хиляди деца получиха нови книги за първия учебен ден. Когато ме поканиха от в. "Стандарт", бях изключително поласкана, че ще бъда един от хората, които ще могат да дадат в ръцете на един първокласник не някоя високотехнологична джаджа, а детска енциклопедия. Казах си, че във век на високи технологии и интернет, когато всяка минута на пазара излиза ново технологично „чудовище”, книгата е вечен спомен за първия ни ден в училище.

Днес обаче някой реши да направи сензация, поставяйки акцент върху старата дъвка за чалгата и примерите, които дава тя. Въпрос, който дори не смятам да коментирам, защото не „фолк певицата” е проблемът на българското образование.

Да, обличайки удобната мантия "фолк певица", винаги е лесният път да превърнеш нещо в сензация. Защото съм сигурна, че ако момиче като Парис Хилтън беше раздавало книги за първия учебен ден, днес това щеше да бъде "много положителна новина". Без дори да се замислим кой е раздавал тези книги? Всъщност това е основният въпрос: "Кой е достоен да раздава книги за първия учебен ден в България? Мадона, Анджелина Джоли или Селена Гомес?".

В такива дни ми се иска да бъдем повече българи... Посещението ми в 138-о СОУ "Васил Златарски" в София имаше една-единствена цел - да покажа на децата, че книгата не само е прозорец към света, а утъпкан път към бъдещето им. Ако това наричате "лош пример", тогава представям си какви са критериите ви за доброто. Не се срамувам от това, че се отзовах да направя по различен първия учебен ден на малките ученици. А на вас, уважаеми журналисти, пожелавам да оценявате повече българското, българските артисти и труда на хората, защото и вашият труд ще бъде оплют така някой ден", пише тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
6
 
29
 
! Отговори
d преди 10 години
Сега да не вземе Кубрат Пулев да отиде в училището и да почне да бие учители, директорка и ако свари някъде някой недоволен родител? Едно време подобни действия предприе олимпийския шампион по вдигане на тежести Гълъбин Боевски.Какво се сърдят, когато идват неканени при хора, които видимо не ги искат. Аз отишъл ли съм неканен у Андрея или у Валери?
51
0
 
12
 
! Отговори
Big Bad Wolf преди 10 години
до 39 - Ако не се лъжа има 1/3 от акциите, останалите са на Батков.От там може да идва връзката - Божинов нали го взеха да рита в Левски, а дебелата *** Пеевски сигурно е фен на Андреа
50
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да, така е. Моето дете няма да се учи от футболисти, боксьори и полу-професионални ***. Като на Андреа не и харесва да не е ставала такава. В моето семейство има стандарти за ценностна система и морал и тия двамата изобщо не се вписват в тях.Хубаво, че са отишли в училището, за да видят децата какви да НЕ стават.
49
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Е всички знаеме, защо са отишли. За да се разбере, че е направено дарение. Иначе как щяхме да знаеме. Хората са напълно наясно, че ще ви накарат да ревете във фейса, че Андреа и оня провал са били в училище и сега всички знаем, че стандард са направили дарение. Браво на всичките ревящи. Играхте по свирката на хората, айде са толкоз за таз простотия давайте следващата
48
5
 
9
 
! Отговори
saki преди 10 години
Тая не е лошо момиче, гледал съм интервюта с нея и Кубрат. Но той има реална възможност да стане световен шампион и става все по известен по света, така че тя трябва да спазва някакво приличие и да се откъсне от образа на фолк певачка в стил селско барби.
47
1
 
23
 
! Отговори
Николет Лозанов преди 10 години
тия к..ви майката му е...а на Валери, ходи ритай са със съучениците от 6-ти клас
46
3
 
24
 
! Отговори
Монархист преди 10 години
до 46Дечко, ходи пускай новия хит на Андреа и почвай да се кълчиш пред огледалото да тренираш за чичковците с дебелите портфеили(или т.нар. спонсори) в чалготеката, пък ние, деградантите и злобни психари ще ходим да разгледаме изложбата на Жул Паскин в СГХГ, която беше открита вчера.
45
1
 
32
 
! Отговори
Кисинджър преди 10 години
Два ярки примера за провала на българското образование не могат и не трябва да служат за пример!
44
3
 
4
 
! Отговори
Onzii преди 10 години
До Teufel_Ами простаци сме човече! Не вървим в крак с новото време. Замисли се само какъв парадокс е България - вървим заедно напред в едно време, което всъщност с големи отскоци се връща назад в цялостното човешко развитие. А ти, ти не искаш - ти си ***! Имап един хубав виц за Ада, дето българите, които стигали ръба на казана, веднага ги дърпали обратно другите българи. Ако някоя подобна кифла те нарече ***, бъди доволен - от такъв човек, по-голям комплимент и да искаш няма!
43
34
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Дегенерирати и озлобени психари., Андреа ли ви е виновна ,че всяко училище у нас е превърнато клоака от която излизат наркомани, *** и престъпници Тя ли ви е виновна ,че сте затлъстели,несретници които от злоба адресират гнева си към нея ЗА ВСИЧКИТЕ СИ ПРОБЛЕМИ че раздавала женицата някакви буквари Може ли да сте такава Расистка *** дори към своите българи бе ,та затова сте на това дередже и винаги ще бъдете Озлобени,деградирали,лесно манипулируеми и изключит.неприятни хора
42
1
 
2
 
! Отговори
Onzii преди 10 години
До АртистиоА бе бързо бегай в *** да се снимаш с новия Айнезнамсикво! Това ли са ти хората, от които не си и ти нещо повече. Че то ако си по-малко от тях, на практика не съществуваш. Бързо към летището и ти. Никой не може да помогне на такива като тебе. Пу!
41
3
 
8
 
! Отговори
художника преди 10 години
Еееееее, нема лошо!-Върнали са се в първи клас. За да докажат максимата, че утре започва от днес. :):):)
40
1
 
3
 
! Отговори
Doppel Herz преди 10 години
До Артистио I------------I))))))))))))))>--------- цели се и легай!
39
4
 
12
 
! Отговори
Onzii преди 10 години
До КПССНе е и *** да са. Няма дума в българския език, която да опише кретенизма и олигофренията на такова нещо. Просто ... без думи! Това са идолите, които издига днешното общество за пример на малките. Затова след 20 години няма да е останало нищо от България. И децата няма да са виновни за това, че не знаят кой е Калоянчев, наша ще е вината. И на 15 Септември 2033 година вероятно ще звучи "Автомонтьор" на Азис, а приветственото слово ще се чете от достолепната Камелия.
38
1
 
15
 
! Отговори
Teufel_ преди 10 години
До onziМного си прав!А спомняш ли си кифлата Алисия,която наскоро се изцепи,че който не слушал чалга бил ***?Мъчат се сами да си докажат,колко са значими...;-DDDDDD
37
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всяка жаба да си знае гьола!Футболист с провалена кариера, заради чалгаджийски изцепки и тунингована кръчмарска певица, могат да гостуват на откриването на нова кръчма, бар и нещо от сорта, но нямат място в училището при първолаците!Все пак тези личности са на светлинни години от образованието още повече от хора успели с мозъците си, а не с краката си!
36
0
 
16
 
! Отговори
Един въпрос преди 10 години
Тоз "вестник" Стандарт на Пеевски ли е собственост?
35
3
 
23
 
! Отговори
VB преди 10 години
СРАМ - на първият си учебен децета да бъдат посрещнати от Адреа и Валери Божинов. Невероятен пример за подражание.
34
9
 
4
 
! Отговори
Артистио преди 10 години
До Doppel Herz: Братчет , ами ТИ освен да плюваш моеш ли да напрайш нещо убаво ? И да знаиш с нищо не си в повече нито от Валери , нито от Андреа т.е от Теодора !!
33
2
 
18
 
! Отговори
Искра преди 10 години
Тежкият грим и дълбокото деколте са идеални за случая... Ето защо не може да си отговори на въпросите, които сърцераздирателно сама си била задала в "изявление" във Фейсбук... Директорката на училището иначе и тя е на ниво - недоволството се породило, защото там били свикнали да виждат само космонавти и представители на японското посолство :D