Пол Уокър загинал заради висока скорост, колата изправна

Излязоха резултатите от четиримесечното разследване
26 мар 2014 12:33, Александър Попов
6
Пол Уокър загинал заради висока скорост, колата изправна
Снимка: Reuters

Катастрофата, довела до смъртта на актьора Пол Уокър, е причинена от опасна скорост, а не от повреда на автомобила, показаха резултатите от четиримесечното разследване, предадоха световните информационни агенции.

Шофираното от приятеля на Пол Уокър Роджър Родас червено "Порше Карера" се е движело със скорост от 129 до 150 км/ч, преди той да загуби контрол над автомобила и да се блъсне в дървета и стълб в Санта Кларита, Калифорния.

Автомобилът е бил модифициран, така че да бъде увеличена мощността му. От механична гледна точка обаче той е бил изправен и причините за катастрофата не са в него, заключи разследването.

Ограничението на скоростта за пътя, където е станала катастрофата, е 70 км/ч.

Уокър почина от травми и изгаряния, а Родас - от многобройни травми, преди инцидента двамата не са пили алкохол, показа аутопсията. Разследването установи, че са били с предпазни колани, а въздушните възглавници са се отворили.

Заради смъртта на Пол Уокър снимките на "Бързи и яростни 7" бяха прекратени. Филмът ще бъде пуснат по екраните девет месеца по-късно от планираното. Той ще излезе през април 2015 г., припомня БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
1
 
! Отговори
Некиноман преди 10 години
Колата беше "Porsche Carrera GT", което е много различно от "Porsche Carrera".
4
2
 
3
 
! Отговори
до 3 преди 10 години
точно това ПОРШЕ е уникален КОВЧЕГ има десетки случай на катастрофи с НЕГО ....ДАЖЕ ИНЖЕНЕРИТЕ СА ОПЛАКАЛИ ЗА ТОВА НА РЪКОВОДСТВОТО НО ТО СИ ЗАТРАЯЛО!!! точно и джей лено го направи на леш точно КАТО НЕЗНАЕШ НЕ ПИШИ ТЪПОТИИ!!! просто АКО НАПИШАТ ИСТИНАТА ЩЕ ЗАПОЧНЕ РАЗСЛЕДВАНЕ СРЕЩУ ВАГЕНКАСКЕН И СТАВА МАЗАЛО!!!!
3
4
 
1
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 10 години
До Анонимен (1-ви)Точно Карера-та пък е изключително стабилна кола. А твоят приятел да си опича акъла, щото Господ може веднъж да го спаси от глупостта му, но личен бодигард срещу нея няма да му стане.
2
12
 
5
 
! Отговори
разумен човек преди 10 години
Така им се пада и на тях и всички останали мухльовци с мощни коли, които компенсират липсата мощност в гащите си .Поредните *** си строшили тиквите - мноо важно - добре, че на са утрепали някой невинен пешеходец.За бързите коли и тръпката от шофирането си има специални писти - да ходят там да показват колко са велики.
1
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
То с такова поршенце и при 100 км можеш да се утрепеш. *** каручката скапана. Един мой приятел се шибна в дърво с 130 км с мерджан ML 250 и му нямаше нищо освен че беше в шок 2-3 дни.