Сбогом на легендата: От президент, актьор, милиони…

Шампионът ще бъде погребан на 10 юни, церемонията - пряко по интернет
Обновена: 5 юни 2016 10:27 | 5 юни 2016 10:26,
40
Сбогом на легендата: От президент, актьор, милиони…
Снимка: архив Reuters

Боксовата легенда Мохамед Али ще бъде погребан на 10 юни, а церемонията ще се предава на живо по интернет, където милиони почитатели на шампиона ще могат да се сбогуват с него.

Мохамед Али почина вчера в болница. Днес стана ясно, че легендарният боксьор е починал в резултат на септичен шок по "неустановена естествена причина".

Още по темата
Информацията бе съобщена от говорителят на семейството Боб Гънел. Той не даде повече подробности, посочва ТАСС, цитирана от БТА.

Али ще бъде погребан в родния си град Луисвил, щата Кентъки.

Надгробно слово ще произнесат бившият американски президент Бил Клинтън, журналистът Брайън Гъмбел и актьорът Били Кристъл, каза говорителят на пресконференция в Скотсдейл, Аризона.

Ден по-рано семейството на боксьора, превърнал се в легенда, ще се събере на частна церемония.

74-годишният бивш световен шампион по бокс за професионалисти в тежка категория бе приет в болница в четвъртък с дихателни проблеми. Последните си часове Мохамед Али е прекарал обграден от близките си.

Години наред Али се бореше с болестта Паркинсон.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
2
 
35
 
! Отговори
Българин преди 7 години
До АнонименОтиде си велик човек,а тук *** пишат глупости. Имайте малко уважение!
30
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бог да го прости!Цял живот да те блъскат у главата за да станеш легенда! После пак да си легенда за това че ти присаждат мозъчни клетки от овца! Наистина голяма легенда! Дано някои хора вземат поуката от тази легенда за да бъдат легендарни с мъдростта си а не със слонската сила която е временно явление за разлика от мъдростта.
29
1
 
34
 
! Отговори
събрах смелост преди 7 години
Не се сбогувам -използвам католическото правило за чумна епидемия-"покойникът"не е имал желание да умре а само да си почине като при каталепсия и ще се събуди...Всечки медицински злобари да не се смеят.Те не са достатъчно смели и са ***.Е-аз не съм от тях и вярвам че можем да живеем доста по-дълго.Опечалените могада не го четат или да повярват че е безсмъртен и не чак толкова черен.
28
1
 
35
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 7 години
Косьо, аз на български ли обяснявам или на идиански? Независимо дали си загубваше окото, Виталий убиваше Ленъкс. И ако не е така, защо Ленъкс му отказа реванш? *** въпрос ти задавам.
27
0
 
34
 
! Отговори
Косьо преди 7 години
До АТАКИСТЗнаеш ли колко шева имаше Великия след мача и колко Ленъкс?
26
3
 
36
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 7 години
до 27К'во да си пускам рунда ,бе бреачед. Аз мача съм го гледак достатъчно...с един ъперкът ли смяташ че ще повалиш Виталий Кличко? Или с една аркада? Ако нямапе парвила за кръвта Виталий беше готов да изгуби окото си, но да убие от бой не.гъра.Нег.ъра беше Гроги, бе младеж!Я гледай физиономията му на столчето след 6-я рунд.Я погледни разярената физиономия на Виталий след дисквалификацията му?Кой има повече енергия?Щеше да си загуби окото може би, но да го убие.
25
0
 
36
 
! Отговори
Косьо преди 7 години
До АТАКИСТПусни си рунд 6, явно ти не си гледал! До края без да вижда на 100% колко тупалки щяха да влязат?Кажи ми честно, ако мача беше продължил, как щеше да завърши?
24
1
 
34
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 7 години
Впрочем Коцето да ми обясниш как до 6-я рунд Кличко е смлян, а водеше по точки в рундовете до момента?М?Капацитете, казвай!
23
1
 
35
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 7 години
до КосьоКакъв ъперкът изял Кличко? Че те се утрепаха от бой до 6-я ринд...набиха си толкова зловещи тупаници. Биха се като гладиатори.И след 6-я рунд само кръвта на Кличко от аркадата спаси грохналия Ленъкс от загуба. Даже не можа да се зарадва на победата защото не ,осъзнаваше, че е победител заради технически нокаут. Толкова смлян. И защо не даде реванш на Кличко ? М?
22
1
 
32
 
! Отговори
Косьо преди 7 години
До АТАКИСТВидях и на двамата физиономиите след 6ия рунд!
21
1
 
35
 
! Отговори
Косьо преди 7 години
До АТАКИСТИмам двама приятели, единият е за Байерн, другият за Ливърпул, когато някой от тия отбори изгуби настава олелия - наредено било, уговорено било, черно тото било! Когато обаче бият са най добрите, гледал съм мача няколко пъти, Витали изгуби този мач, уважавам го, защото е голям боксьор, ама аре стига, с едно око няма как да спечелиш мач срещу Ленъкс, в 6тия рунд такъв ъперкът изяде, а тепърва почваше да пуска удари заради аркадата, мислиш ли, че Ленъкс щеше да изпусне възможността?
20
1
 
33
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 7 години
до 21А такива като Рамбо понеже бяха християни навремето ги вкараха в идиотската война с Виетнам. Не е ли жалоко и тъжно, а?
19
8
 
41
 
! Отговори
Myself преди 7 години
Какво толкова ни занимавате с един някакъв боксьор, какви му са толкова заслугите, избягал от военна служба, приел ислама, блъскал е други с юмруци,И като гледам цинизма на американските политици като Clinton или Obama които си правят PR с него приповръща ми се.Нито легенда, нито най-най-най велик. О б и к н о в е н черен, за когото най-голямото постижение е да се бие
18
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 17Ти кой набор си бе, че си имаш представа, кой е Касиус Клей?
17
1
 
34
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 7 години
до 16 Косьо, да водиш по точки до 6- рунд си е пребиване? А не видя ли физиономията на Ленъкс, когато прекратиха мача? Той даже не можеше да повярва че прекратяват мача..толкова грохнал. Даже не можа да се зарадва от умора. Виталий го пребиваше. Я пак гледай мача, брачед.
16
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ей,какви неграмотни лекенца дращят тук, не е истина! Представа си нямат кой наистина е бил този човек, а се вторачили в смяната на името.
15
3
 
34
 
! Отговори
Косьо преди 7 години
До АТАКИСТНе знам защо всички си мислят, че Ленъкс се е отървал в тоя мач. Ако не бяха спрели мача Витали щеше да бъде брутално пребит, та той не виждаше нищо, за какви реванши ми говориш като дори не беше спечелил, че да е в позиция да поставя условия. Да, добре стоеше на ринга до 4ти рунд, после изяде бой колкото никога не е ял и ако не бяха прекратили, щеше да запише и загуба с нокаут! Великия Витали!
14
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Верче, тоя на снимката умря като "Мохамед Али" след като си смени вярата с най-човекоомразната.Защо не пишете, че той стана БОКСОВА ЛЕГЕНДА ОЩЕ КОГАТО БЕШЕ ХРИСТИЯНИН ПО РОЖДЕНИЕ И СЕ КАЗВАШЕ КАСИУС КЛЕЙ. Защо се "навеждате" постоянно на исляма!?
13
2
 
33
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 7 години
до 13Великият Ленъкс Луис беше у дома си в Лондон, когато се съгласи на реванш непфициално срещу Виталий. Да знам, кога се иска реванш- ако ти е записано в ,договора мкиато Кличко- Фюри. В този мач нямаше такъв договор и Виталий отиде на крака в имението в Англия на ленъкс Луис и поиска реванш в дома му. Знаеш ли че майката на Ленъкс Луис е била на този разговор? Знаеш ли какво му е казала след като Виталий си е тръгнал?"Ленъкс, не се бих с този човек повече"И той се отказа...страхливеца.
12
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АТАКИСТРеванш нали знаеш само кой може да иска, все едно Кубрат да иска реванш от Владимир. Виж в шестия рунд ъперкъта, ако не бяха спрели мача, Великия щеше да бъде във велик нокаут!